Нямаш регистрация?

Регистрирай се тук!

Забравена парола
Начало > Баня на годината > Жури

Жури

Христо Караиванов
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ЖУРИТО
Директор Търговска организация - Източна Европа в Идеал Стандарт-Видима АД

Христо Караиванов

Христо Караиванов е Директор Търговска организация - Източна Европа. Работата му за Идеал Стандарт е свързана с развитието на пазарите в България, Румъния, Сърбия, Черна гора, Македония, Словения, Хърватска, Унгария, Литва, Латвия, Естония,... повече
Завършила ИСИ (днес УАСГ), специалност Архитектура в гр. София. Основава едно от първите частни архитектурни бюра в България. Работи в сферата на: Архитектура, Пространственото оформление, Сценография, Продуктов и Интериорен дизайн.... повече
Иван Гроздев, завършва Лесотехническия университет, специалност Интериорен дизайн през 2004 година. Две години по-късно, заедно с Мая Сбиркова и Валери Маринов основават Fimera Design Studio. Паралелно с това помага активно за създаването... повече
Арх. Иван Александров e създател на забележителни проекти на жилищни, промишлени и търговски сгради. В дългия списък на реализираните от него интериори у нас са голф клуб "Св. София" в с. Равно поле, Sofia Life сlub, Dada cultural Bar и... повече
Архитектите Мария и Орлин Давчеви са завършили с отличие АФ на УАСГ, съответно в Катедра „Градоустройство” през 1997г. и Катедра „Интериор и дизайн за архитектурата” през 2004г.  През 2005 г. основават собствено... повече
Завършил НХА специалност живопис при проф. Светлин Русев. Работи в сферата на интериорния дизайн повече от 15 години. Неговата страст са предимно обществените интериори. Там са и основните му постижения станали достояние на широката общественост.... повече
Татяна Станчева е интериорен дизайнер, с практика в областа повече от двадесет години. Завършва Лесотехническия университет със специалност ,,Интериор и дизайн''. Тя споделя за себе си: ,,Дизайнът е моята страст. Процесът на... повече
Зам. председател на КАБ Съосновател на студио Е-Арх Арх. Мартин Христов е роден през 1975г. в гр. Варна. През 2001г. се дипломира в УАСГ гр. София и съосновава заедно с арх. Галина Балева архитектурно студио Е-Арх. През годините... повече
Учи архитектура в София, Бордо и Венеция. Професионалист с много лица, с опит проектирането на интериори и сгради в продължение на 30 години. В портфолиото на www.ps-architects.com към днешна дата са записани обекти в различни градове в... повече
Христо Караиванов

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ЖУРИТО
Директор Търговска организация - Източна Европа в Идеал Стандарт-Видима АД

Христо Караиванов

Христо Караиванов е Директор Търговска организация - Източна Европа. Работата му за Идеал Стандарт е свързана с развитието на пазарите в България, Румъния, Сърбия, Черна гора, Македония, Словения, Хърватска, Унгария, Литва, Латвия, Естония, Албания, Босна и Херцеговина и Турция. 

Христо Караиванов е част от компанията повече от 17 години като предишните заемани от него позиции са Експерт по продажби, Главен специалист експорт, Директор Маркетинг и продажби България от 2003 година.

Радина Гешева

Арх.
Радина Гешева

Завършила ИСИ (днес УАСГ), специалност Архитектура в гр. София.

Основава едно от първите частни архитектурни бюра в България. Работи в сферата на: Архитектура, Пространственото оформление, Сценография, Продуктов и Интериорен дизайн.

Има многобройни реализирани проекти в различни градове в България, а също така и в чужбина – Виена, Милано, Сан Франциско, Париж. Много от тях са публикувани във водещи списания – Brava casa България, Brava casa Италия, Наш Дом, Идеален Дом, MD и др.

Журирала за Къща на годината на Наш Дом, Идеален дом, Glamour Kitchen Whirlpool, Schneider Electric и др.

Живее и работи в София.

www.radinagesheva.com

Иван Гроздев


Иван Гроздев

Иван Гроздев, завършва Лесотехническия университет, специалност Интериорен дизайн през 2004 година.

Две години по-късно, заедно с Мая Сбиркова и Валери Маринов основават Fimera Design Studio.
Паралелно с това помага активно за създаването и развиването на професионалната общност в България.

Студиото e създадено през 2006 година и вече 10 години предлага иновативни концепции, в които визията на дизайнера е равностоен партньор на идеите на клиента.

 

Иван Александров

АРХ.
Иван Александров

Арх. Иван Александров e създател на забележителни проекти на жилищни, промишлени и търговски сгради. В дългия списък на реализираните от него интериори у нас са голф клуб "Св. София" в с. Равно поле, Sofia Life сlub, Dada cultural Bar и много други. В портфолиото си има и множество интериори в Германия, Гърция, Турция, Италия, Франция, дори и на американския континент, в щата Джорджия. Предпочита естествените материали, с помощта на които създава устойчиви визии, неподвластни на модните тенденции. Работил е в Париж, притежава френски лиценз. 

Мария и Орлин Давчеви

ДОЦ. Д-Р АРХ.
Мария и Орлин Давчеви

Архитектите Мария и Орлин Давчеви са завършили с отличие АФ на УАСГ, съответно в Катедра „Градоустройство” през 1997г. и Катедра „Интериор и дизайн за архитектурата” през 2004г. 
През 2005 г. основават собствено архитектурно студио и му дават името МиОдизайн. Работят в различни сфери на архитектурата  и се гордеят с факта, че повечето им проекти са реализирани или са в процес на реализация като те са активна страна в цялостния процес. През изтеклата година по техен проект са изпълнени мащабен черноморски хотелски комплекс, два малки градски хотела, (част от) ЦГЧ гр. Враца, заведения за хранене и частни жилищни сгради в цялата страна.
В изследователски план последователно са получили научно образователната степен „доктор” и академична длъжност „доцент”, съответно в БАН и УАСГ. Общо имат 7 публикувани научно-образователни книги и учебници, над 120 публикации, 50 участия в архитектурни конференции и форуми. През 2013 г. архитектурно студио МиОдизайн поема сп. Архитектура с мисия то да не бъде закрито и до ден днешен остава негов двигател. 
Студиото е носител на Златен капител (САБ’2018) и награди от национални архитектурни конкурси като: Винербергер’ 2017; Life book’2016 - международната селекция на Baumit; Софийски архитектурен салон (2011, 2012, 2013), Фасада на годината (2008); Съвременен подход в дизайна (2005), номинации в Сграда на годината (2009), Фасада на годината (2009, 2014), Интериор на годината (2006,2008), Баня на годината (2007)  и др.

Красимир Капитанов


Красимир Капитанов

Завършил НХА специалност живопис при проф. Светлин Русев. Работи в сферата на интериорния дизайн повече от 15 години. Неговата страст са предимно обществените интериори. Там са и основните му постижения станали достояние на широката общественост.
Работи с едни от най-популярните брандове, като има удоволствието да е създал изцяло визията на такива.
През 2014 г. има честта да бъде награден с приза „ЧОВЕК НА 21 ВЕК“ в категория КРЕАТИВНО МИСЛЕНЕ. Наградите на церемонията бяха връчени лично от вицепрезидента на републиката г-жа Маргарита Попова.
През 2017г. на DIBLA DESIGN AWARDS негов обект печели първо място в категория РЕСТОРАНТИ.
Въпреки активната си творческа дейност, Капитанов за трета поредна година успява да отдели внимание на младите студенти катоспециален гост лектор в НБУ катедра интериорен дизайн, като води майсторски клас.
От 2013 година е в журито на IDEAL STANDARD БАНЯ НА ГОДИНАТА.

Татяна Станчева


Татяна Станчева

Татяна Станчева е интериорен дизайнер, с практика в областа повече от двадесет години. Завършва Лесотехническия университет със специалност ,,Интериор и дизайн''.

Тя споделя за себе си: ,,Дизайнът е моята страст. Процесът на професионална реализация е свързан с различни начинания и много предизвикателства. Едно такова предизвикателство беше основаването на дизайнерското студио TANNE. Напрекъснато научавам и откривам нови неща – това е естественият процес на развитие във всяка една област. Интериорните ми проекти са предимно жилищен интериор. Може би причината е предизвикателството, че имам възможност да опознавам нови хора, техните навици, начин на живот - неща, които са изключително важни за направата на интериорният проект.''

Мартин Христов

Арх.
Мартин Христов

Зам. председател на КАБ

Съосновател на студио Е-Арх

Арх. Мартин Христов е роден през 1975г. в гр. Варна. През 2001г. се дипломира в УАСГ гр. София и съосновава заедно с арх. Галина Балева архитектурно студио Е-Арх. През годините студиото натрупва богато портфолио от жилищни, обществени и промишлени сгради в страната и чужбина.

През 2016г. е избран в управителния съвет на КАБ и става заместник председател с ресор „Практика“. През 2019 е преизбран на същата длъжност. Бил е член на работната група към Министерство на културата по създаване на статута за българското участие във Венецианското биенале и е член на консултативния съвет към комисаря за участието на България през 2023г.

Награди

Награда на САБ, Златен отвес (2 пъти), Сграда на годината (9 пъти), Награда Варна, K2 Awards, Infrastructure Bulgaria Awards, Big See Awards (2 пъти), Iconic Awards (2 пъти), Bringing Light to Life, German Design Awards, Mies van der Rohe awards - nomination

Арх. Пенка Станчева

Арх.
Арх. Пенка Станчева

Учи архитектура в София, Бордо и Венеция. Професионалист с много лица, с опит проектирането на интериори и сгради в продължение на 30 години. В портфолиото на www.ps-architects.com към днешна дата са записани обекти в различни градове в България, както и в Сантиаго де Чили, Берлин, Париж, на о. Ко Самуи в Тайланд. Автор е на сграда на лабораториите на Българската Антарктическа База на о. Ливингстън. Получава СГРАДА НА ГОДИНАТА за реставрацията на сградата Къщата на Яблански/Клуб Residence. За реализираните си интериори печели множество международни и български награди в конкурси. През 2021 година е включена в класацията на водещите дизайнери в света на DAC – Design Classification. През 2020г участва в създаването на Националната програма за СТЕМ образование към МОН. Преподавател и гост-лектор към катедра „Интериор и дизайн“ в УАСГ, София.