Нямаш регистрация?

Регистрирай се тук!

Забравена парола
Начало > Новини и събития > Националният конкурс „Баня на годината“ за 17-та поредна година отличи с престижни награди най-оригиналните дизайнерски проекти
22.03.2021

Победителите в 17-ти годишен конкурс Баня на годината 2020

Споделяне във Facebook

Националният конкурс „Баня на годината 2020“ обяви победителите в 17-тото издание

За 17-ти пореден Ideal Standard отличи най-добрите проекти в националния конкурс „Баня на годината 2020“. На 22 март бе излъчено награждаването, което тази година се състоя в дигитален формат, от красивия шоурум на Ideal Standard в София -The Bathroom. Водещи на събитието бяха арх. Йонна Петрова и арх. Александър Бояджиев, експерти дизайнерска програма на Ideal Standard. 

Общо 49 проекта бяха допуснати за участие в трите категории: "Идеалната семейна баня", "Дизайнерска хотелска баня с Atelier Collections" и "Санитарно помещение в офиса". Всяка категория имаше своите предизвикателства към участниците – те трябваше едновременно да влязат в рамката на предварително зададен план на помещението и да предложат решение, което да е смело, иновативно и функционално. 15 проекта тази година са отличени от жури, медии и публика.

Победители в категорията „Дизайнерска хотелска баня с Atelier Collections“:

1-ва награда на журито печели проект Greyscale Classics с автори Александра Петкова и Симеон Симеонов

2-ра награда на журито печели проект „Акорд“ на Антония Димова.

3-та награда на журито печели проектът „Графит“ с автор Жаклин Иванова.

Наградата на медиите и публиката в категория „Дизайнерска хотелска баня с Atelier Collections“ печели проект „Елегантна топлина“ на Моника Георгиева

Дизайнерските хотелски бани са изпълнени  с Atelier - колекцията, родена в сътрудничество с италианското дизайнерско бюро Palomba Serafini Associati - една колекция, която прехвърля своеобразен мост между наследството, модерния дизайн и дизайна на бъдещето. 

 

Семейната баня е мястото, от което започват милиони ежедневни истории всеки ден. Какъвто и да е денят ни – спокоен или нервен, слънчев или дъждовен – той е започнал от банята вкъщи. Удобството и уютът на това място може да се окажат изключително важни за целия ни ден. Който, впрочем, завършва отново там, където е започнал – в семейната банята.

Победители в категорията „Идеалната семейна баня“:

1-во място за проект „Алкая“ на Божидар Иванов

2-ра награда печели проект „Неутрално“ с автор Павлина Костадинова

3-та награда печели проект „Калма“ на Боряна Андонова и Венелин Касабов

Медиите и публиката избраха проект „Приказка - главен герой – Семейството“ на  Мими Фъркова.

 

Обществените санитарни помещения се очаква да задоволят много по-широка палитра от вкусове. Това, разбира се, не прави задачата на дизайнера особено лека. Тези помещения на обществени места винаги ще бъдат предизвикателство за архитектите и дизайнерите в намирането на нови и интересни решения. Строго или фриволно, класическо или модерно, „Санитарното помещение в офиса“ е съобразено с характера на средата, понякога – и с естеството на бизнеса, но винаги - със стила времето.

Победители в категорията „Санитарно помещение в офиса“:

1-во място печели проект „Соц инфлуенс“ на Десислава Лазарова

2-ра награда печели проект „Пиксел“  печели  Магдалена Нонева

3-то място – проект „Флуиди“ на Маргарита Шейтанова

Наградата на медиите печели проект „Тропикъл“ на Силвия Стоянова

Наградата на публиката печели проект Thinking room на Елена Борисова-Дамова

Всички проекти, участвали в Конкурса тази година могат да бъдат разгледани тук.