Нямаш регистрация?

Регистрирай се тук!

Забравена парола
Начало > Новини и събития > Новини
01.12.2021

За 18-та поредна година Ideal Standard обявява началото на националния конкурс Баня на годината.

Споделяне във Facebook

С нови предизвикателства към професионалисти и студенти стартира 18-тото издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината 2021

 

Проекти за участие се приемат до 31 март 2022 година. За 18-та поредна година Ideal Standard обявява началото на националния конкурс Баня на годината. В три категории творечско поле за изява могат да намерят утвърдени архитекти, дизайнери, проектанти, прохождащи в професията и студенти. Участниците могат да работят индивидуално или екипно, като проектите им представят най-новите световни тенденции в дизайна и проектирането на бани в обществени и жилищни пространства.

 

Срокът за участие е от 1 декември 2021 г. до 31 март 2022 г.

 

КАТЕГОРИИТЕ в 18-тото издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината са:

 

1. СЕМЕЙНА БАНЯ С ATELIER COLLECTIONS – 3D - категорията е предназначена специално за активни/утвърдени архитекти, дизайнери и проектанти. Проектът трябва да е разработен за помещение не по-голямо от 12 кв. м., при свободен избор за план на помещението.

 

2. ОБЩЕСТВЕНО САНИТАРНО ПОМЕЩЕНИЕ – 3D - категорията е за студенти, които целят по-висока експертиза в този сектор.

 

3. РЕАЛИЗИРАНА БАНЯ С ПРОДУКТИТЕ НА IDEAL STANDARD - категорията е за архитекти, дизайнери и проектанти, с чиято помощ продуктите на Ideal Standard са намерили своя дом през 2021 г.

 

ГРАФИК

 

Подаване на проектите - 1 декември 2021 г. - 31 март 2022 г.

 

Гласуване на журито – 1 – 20 април 2022 г. Онлайн гласуване на публиката – 21 април – 1 май 2022 г. Финално събитие – 17 май 2022 г.

 

ОЦЕНЯВАНЕ НА ПРОЕКТИТЕ

 

Всеки член на журито гласува за всеки един проект чрез специално изработена онлайн платформа, без да разполага с информация за името на автора на проекта. Проектът се оценява по всеки от публикуваните критерии в дадената категория с оценка от 1 до 5. Проектите във всяка категория биват класирани според събраните точки от гласуването. Печели проектът, събрал най-много точки като сума от оценките на членовете на журито за съответната категория. Журито тази година е в състав: Христо Караиванов – председател на журито и търговски директор Клъстър Източна Европа в Идеал Стандарт, арх. Иван Александров, инж. Васил Велчев, арх. Радина Гешева, арх. Гергана Милушева, инж. Иван Гроздев, арх. Мирослав Гюнелиев, доц. д-р арх. Мария Давчева и проф. д-р арх. Орлин Давчев, арх. Борислав Игнатов, Красимир Капитанов, проф. д-р. инж. арх. Пеньо Столаров, арх. Юри Танов, арх. Димчо Тилев, арх. Галина Милкова и Недко Николов.

 

НАГРАДИ

 

Награда на журито „Ideal Standard Баня на годината 2021“ в отделните категории е:

 

1. Първо място в категория „СЕМЕЙНА БАНЯ С ATELIER COLLECTIONS – 3D“ е 4 000 лв. + право на 30% отстъпка за продуктите от Atelier Collections до края на 2022-ра година.

 

2. Първо място в категория „ОБЩЕСТВЕНО САНИТАРНО ПОМЕЩЕНИЕ – 3D“ е 2 000 лв.

 

3. Първо място в категория „РЕАЛИЗИРАНА БАНЯ С ПРОДУКТИТЕ НА IDEAL STANDARD“ е 2 000 лв.

 

Приз на медиите: Наградата на медиите във всяка от категориите е двудневно посещение на заводите на Ideal Standard в гр. Севлиево, както и представяне на проектите им в изданията на партниращите медии.

 

Награда "Баня на публиката" Авторите на проектите-фаворити на публиката за всяка категория е СПА уикенд за двама в България.

 

Пълната информация за 18-тото издание на Ideal Standard Баня на годината 2021 е публикувана на официалния сайт на конкурса - https://thebathroom.bg/s/banianagodinata/