Нямаш регистрация?

Регистрирай се тук!

Забравена парола
Начало > Новини и събития > Завърши Трето издание на студентската архитектурна работилница в НБУ
18.12.2019

Студентска Архитектурна работилница в НБУ, 2019

Споделяне във Facebook

На 14.11. 2019 г. бе дадено началото на Третата архитектурна студентска работилница в НБУ, организирана съвместно с Ideal Standard и VELUX.

Студентите бяха запознати със заданието за тази година, което е проект за детска градина по реален казус на територията на гр. София. Те получиха първата си мотивация от реализирания проект на детска градина KITA на архитектурно студио Conveyer и представен от арх. Савлаков. Последва втора въвеждаща лекция по темата от арх. студио Лусио, които споделиха опита си от участие в конкурса за детска градина в кв. Горна баня. За допълнителен стимул на студентите беше представен и печелившият проект в същия конкурс от арх. Димчо Тилев, който разясни тънкостите при проектирането на такъв вид обществени сгради.

В следващите дни се проведоха посещения в шоурума на Ideal Standard - The Bathroom и офиса на Velux където бяха представени експертизите на двете фирми в областта на училищата и детските градини. Студентите имаха на разположение три седмици, в които да работят върху проектите си, съвместно с ментори от НБУ, Ideal Standard и Velux.

Финалът се проведе на 12-ти декември, когато беше представянето на проектите и награждаването на победителите в Третата архитектурна студентска работилница 2019 г. Журито бе в състав: арх. Ангел Савлаков, арх. Ивайло Андреев и арх. Гергана Симова от Conveyer, арх. Гергана Стефанова, преподавател в НБУ, арх. Надежда Соколова от Velu и Александра Петкова – победител в миналогодишната работилница.

Бяха представени 5 проекта, разработени както индивидуално, така и в екип. За победител беше избран проектът Green House Kindergarten на Боряна Станимирова, за който арх. Савлаков сподели, че е достоен за представяне и класиране дори в обществените конкурси за детски градини. На второ място беше поставен проектът на Едис Рюстемов, Катрин Стойнева и Мила Минковска, а на трето място се класира проектът на Радостина Янкова.

За поредна година журито беше впечатлено от количеството и качеството на работа, което представиха студентите за такъв кратък период от време и поздравиха участници и организатори за положените усилия. Подобни инициативи подготвят студентите за работа в конкурентна среда, в която ще попаднат след дипломирането си и ще трябва да защитават идеите си пред бъдещи клиенти.

Вижте още по темата във Facebook.