Нямаш регистрация?

Регистрирай се тук!

Забравена парола
Начало > Новини и събития > Препоръчано от Наш дом
28.06.2021

Новостите от Идеал Стандарт представени на събитието „Препоръчано от Наш дом“

Споделяне във Facebook

Архитект Йоанна Петрова, Експерт дизайнерска програма и Стефан Денков, проектен мениджър представиха някои от емблематичните за Идеал Стандарт нови колекции в дизайнерското портфолио на компанията, интелигентни решения за дома и обществените пространства и новите инициативи на компанията за съвместна работа с архитекти и дизайнери по време на ежегодното събитие на сп. „Наш дом“ - „Препоръчано от Наш дом“ на 24 юни в клуб „Перото“.

По време на срещата с дизайнери и архитекти Йоанна и Стефан говориха за философията на Идеал Стандарт да създава продукти, които винаги да отговарят на търсенето за по-съвременен и характерен дизайн и задаващ тенденции в санитарната индустрия. Един такъв пример е колекция Ipalyss, която отговаря на търсенето на цветна керамика, а нейните 10 пастелни цветове могат да се впишат във всеки интериор. Ефирният дизайн на тънкостенните мивки допринася за завършека на един елегантен и ненатрапчив дизайн. Освен в тези 10 пастелни цвята, които гостите можеха да видят и на щанда на Идеал Стандарт след презентацията, колекцията се предлага и в различни форми и размери, за да отговори напълно на нуждите на клиента.

Арх. Йоанна Петрова представи и две колекции смесители, резултат от съвместната колаборация със студио Palomba Seraffini – Conca и Joy. Освен с характерния си дизайн, който беше награден и от световно признати конкурси за дизайн на продукти като IF Design Award и Red Dot Design Award, те се отличават и с допълнителните 3 цвята, в които се предлагат – Brushed Gold, Magnetic Grey и Silver Storm. Допълнителното PVD покритие повишава тяхната устойчивост, тъй като въпреки че обикновено е само няколко микрона, е много трудно (почти невъзможно) да бъде отстранено от металните части, върху които е приложено. Това прави колекциите толкова подходящи както за обзавеждане на дома, така и в помещения с по-голяма интензивност на употреба като хотелските стаи например.

Други продукти, в отговор на нарастващото търсене на черни елементи в интериора, са Black Collections – цялостно обзавеждане на бани в черен цвят: от смесители и душ системи до мивки, тоалетни и мебели за баня. Красиво проектирани, внимателно координирани и произведени по най-високите стандарти за качество.

В последната година и половина изискванията за нивото на хигиена в дома и обществените пространства нарастна все повече. АquaBlade® е най-значителната иновация след изобретението на тоалетната с водно промиване. По-чиста, по-тиха и по-умна, тя осигурява превъзходно измиване без пръски дори при ниски водни обеми. За помещения, където хигиената е от ключово значение и за тоалетни, където първите впечатления са от съществено значение, AquaBlade® предлага нови стандарти в дизайна, инженерството и производителността.

Може би най-значимата иновация от Идеал Стандарт, посветена на хигиената в обществените пространства, наложени от времето, в което живеем и събитията около нас, е дигиталният безконтактен смесител Intellimix. Той осигурява старателна хигиена на ръцете, предоставяйки предимства, които се простират далеч отвъд пространството за измиване. Автоматичното изключване пести ресурси, както по отношение на използване на вода, така и на количество сапун, а вграденият дозатор за сапун намалява необходимостта от инсталиране, поддръжка и зареждане на отделен продукт.

В заключение публиката бе запозната с постиженията, които е постигнала компанията в посока утвърждаването й като лидер на пазара. За пореден път Ideal Standard е сред най-силните марки на националния пазар като бе избрана от потребителите за най-силната марка в категорията „Стоки за бита” в класацията на Superbrands. Не на последно място по-важност архитектите и дизайнерите бяха запознати и със серията уникални хибридни събития – Together World Tour, които съчетават иновативен дигитален формат с реални атракции. Турнето обещава да вдъхнови и очарова, като предостави на глобалната архитектурна, дизайнерска, търговска и бизнес общност и на любителите на дизайна място на първия ред за премиерата на впечатляващите нови колекции.

В края на събитието нашата компания бе отличена с приза „Устойчив растеж“ за своята дългогодишна политика за създаване на иновативни технология в санитарната индустрия с грижа за опазването на природните ресурси.