Нямаш регистрация?

Регистрирай се тук!

Забравена парола
Начало > Новини и събития > Новини
22.03.2018

Изящество и блясък – идеален финал за конкурса Ideal Standard Баня на годината 2017

Споделяне във Facebook

Награждаването на победителите в конкурса Ideal Standard Баня на годината 2017 бе най-дългоочакваният момент от всички участници. Тази година 57 проекта се състезаваха за приза „Баня на годината 2017“ в двете категории „Баня в бизнес хотел“ и „Баня във ваканционен хотел“. В продължение на почти 4 месеца десетки дизайнери и архитекти изпращаха своите заявки, под формата на 3D визуализации на тема „Идеалната хотелска баня“. За 14-ти път Ideal Standard отправи предизвикателство към дизайнери и архитекти да създадат най-добрите и креативни интериори за баня.

На 15 март в столичния хотел „Хилтън“ в присъствието на над 250 гости – участници в конкурса, жури, архитекти, дизайнери и медии, се състоя бляскавата церемония по награждаването. Водещи на наградите бяха Гергана Малкоданска и Костадин Крантев. По традиция преди връчването на призовете, гостите бяха въведени в света на иновациите на Ideal Standard – революционната AquaBlade технология, иновативния керамичен материал Diamatec за създаването на колекцията мивки IPALYSS – едновременно здрави и нежни; новите душове от фамилията Idealrain - Idealrain Evo и Idealrain Evo Jet и супер тънките и функционални смесители Connect Air. Всички тези решения са създадени за архитекти, строители, дизайнери, хотелиери, ВиК майстори, към които Ideal Standard се отнася с професионална експертиза като им предоставя решения, които отговарят на техните предизвикателства и нужди. В отговор на това архитектите Мария и Орлин Давчеви споделиха за сътрудничеството си с Ideal Standard при проектирането на 500 бани в новоизграждащия се хотел Aqua Paradise в Несебър. Търговският директор на Ай Хотел в Слънчев бряг Йовка Страшилова изтъкна предимствата на продуктите, вложени при реконструкцията на хотела и удовлетворението на клиентите, а ВиК майстора на хотела подчерта лесния монтаж и поддръжка на решенията за баните.

Под ръководството на професионални музиканти архитекти, дизайнери и журналисти засвириха с кастанети, звънчета, перкусии гуиро и триангели, за да сътворят… музика. Като така показаха, че освен за проектите им Ideal Standard може да им бъде партньор и за доброто настроение. Музикалното изпълнение бе прелюдия към обявяването на победителите.

Призът „Баня на годината“ в категория „Баня в бизнес хотел“ бе връчена от Ярослав Дончев, изпълнителен директор на „Идеал Стандарт – Видима“ на Ивана Янкова за проекта й „Тяло“. Росица Радомирова за проекта й „Lenta“ е победителят в категория „Баня във ваканционен хотел“ – наградата й връчи Лазар Лазаров, директор бизнес направление фитинги, DIY и клиенти марки. Голямата награда за Ивана и Росица е участие в събитията на Ideal Standard в Milano Design Week през април.

Второ и трето място в категория „Баня в бизнес хотел“ бяха връчени на Елена Младенова за проекта „Баня 1“ и Йоана Станева за проекта „Ideal Steel“. Те ще имат удоволствието да участват в „Мастър клас за BIM проектиране на Ideal Standard“.

В категория „Баня във ваканционен хотел“ второто място отиде при Ивана Янкова за проекта „Бреза“, а трети се класираха Боряна и Венелин от "КА Дизайн Студио" с проекта си „Къща в стая“.

Специална награда на Етнографски музей „Етър“ и архитектите, спечелили конкурса за преустройство на хотел „Странноприемница“ получи Миряна Димитрова за проекта „Гранд Колониал“. Наградата бе връчена от директора на музея Светла Димитрова и арх. Андрей Андреев. Ideal Standard ще откупи проекта, който ще бъде използван като идейна концепция при предстоящата реконструкция на хотелския комплекс към музея.

Близо 1500 от посетители на сайта гласуваха в подкрепа на своите любимци. Най-много зрителски гласове в категория „Баня в бизнес хотел“ получи Стефани Йовева - Йорданова за проекта й Softness. Наградата й бе връчена от арх. Мария Давчева от журито. Наградата в категорията „Баня във ваканционен хотел“ на публиката бе връчена от Валентин Ганев, директор на завода за санитарна керамика на Десислава Лазарова и Теодора Димовска за проекта им Simplicity.

Съчетанието по художествена гимнастика завладя аудиторията с изящество, синхрон и грациозност. Синхронното изпълнение с обръчи и ленти изрази признателността на Ideal Standard към партньорите. Със съчетанието на децата от клуб „Левски“ с треньор Нешка Робева се премина към връчването на наградите на партньорите в 14-тото издание на конкурса.

Изборът на партньорите:

Hotel & Tourism Investment Forum – Ивана Янкова с проект „Тяло“, наградата й бе връчена от Георги Дучев.

 

 

 

ГРАДЪТ Медиа Груп - Боряна и Венелин "КА Дизайн Студио" с проект „Къща в стая“, наградата връчи Мария Найденова, изпълнителен директор на Градът Медиа Груп.

 

 

Сп. „Идеален дом" - Павлина Костадинова с проект "Лукс". Наградата връчи Николета Киркова, главен редактор на списанието.

 

 

Сп. BRAVACASA - Йоана Станева с двата й проекта Ideal Steel и Feeling. Наградата връчи Теодора Николова, главен редактор на списанието.

 

 

Сп. „НАШ ДОМ” - Павлин Бенков с проект „Контури“. Наградата връчи Калина Константинова – зам.-главен редактор на списанието.

 

 

"Oще за КЪЩАТА" - Павлин Бенков с проект „Контури“. Наградата връчи Дияна Кинова.

 

 

 

Списание MD - Иван Байчев с проект “Elegance & Business”. Наградата връчи главният редактор на списанието Цветана Шипкова.

 

 

Дибла - Миряна Димитрова с проект “Гранд Колониал”. Наградата връчи интериорният дизайнер Симона Стоянова.

В. „Строителство имоти“ - Денислава Биринджиева с проект „Усещане за уют“.

 

View Sofia - Али Баир с проект „Адоре“. Наградата връчи Цветина Пращова, отговорен редактор.

 

 

 

Сп. "Туризъм и отдих"- Антоанета Бебенова с проект "Българска шевица". Наградата връчи Поли Иванова, мениджър Реклама Дакер ЕООД.

 

 

TheBathroom - Таня Ахмед и Христина Килфанова с проект Peace & Fire. Наградата връчи Александър Бояджиев.

С отличията на партньорите завърши конкурса „Ideal Standard Баня на годината 2017“ и отвори страницата за предстоящото юбилейно издание на „Баня на годината 2018“, който за 15-ти път ще даде възможност за израз на таланта на архитекти и интериорни дизайнери в търсене на перфектната баня!

Събитието бе предавано на живо от actualno.com и имаше над 14 хиляди гледания. Всички проекти, взели участие в „Ideal Standard Баня на годината 2017“, могат да бъдат разгледани на сайта на конкурса thebathroom.bg. Снимки, видео и актуална информация се публикува на фейсбук страницата на конкурса: Ideal Standard Баня на годината.