Нямаш регистрация?

Регистрирай се тук!

Забравена парола
Начало > Новини и събития > Ideal Standard на Milano Design Week
28.05.2018

Ideal Standard на Milano Design Week

Споделяне във Facebook

Като част от Седмицата на дизайна в Милано 2018, Ideal Standard бе домакин на редица вдъхновяващи събития в новия си шоурум.

"Преосмисляне на санитарните помещения в обществените сгради" - панелна дискусия

"Идеал Стандарт" бе домакин на първия панелен разговор за индустрията на тема "Преосмисляне на санитарните помещения в обществените сгради". На събитието присъстваха над 100 архитекти, дизайнери и други специалисти от бранша. Дискусията беше първото публично представяне на проекта на Ideal Standard за лидерство в мисленето и се фокусира върху нарастващото значение на санитарните помещения в обществените сгради и как архитектурата им се променя, за да отговори на нуждите на бъдещето, особено в контекста на градското развитие.

Модератор на панела беше Паоло Ферарини, изследовател, професор и редактор. В дискусията участваха Д-р Саул Голдън, лектор в университета по архитектура и пространствен дизайн Ulster University; Лука Пончелини NABA MA (Nuova Accademia di Belle Arti), ръководител на курсове за интериорен дизайн и Торстен Тюрлинг, главен изпълнителен директор на Идеал Стандарт Интернешънъл.

Защо санитарните помещения в обществените сгради?

Торстен Тюрлинг, Главен изпълнителен директор Ideal Standard International:

Банята е преминала еволюция от функционално пространство до място на благоденствие. Градското развитие и новият начин на живот показват, че потребителите сега изискват по-големи санитарни помещения в обществените сгради и не са склонни да правят компромиси, защото искат удобствата на дома. Това е тенденция, която се отразява в дизайна на помещения като офиси и хотели (вкъщи далеч от дома) и се простира до баните в тези сгради. В допълнение към това, трябва да се вземат предвид нуждите на собствениците на сгради и управителите им, които ги вълнуват въпроси като ефективност на разходите и поддръжка. Балансирането на изискванията както на крайния потребител, така и на собственика на сградата или управителя, правят санитарните промещения провокиращ проект за професионалисти като архитекти, специалисти и майстори. Това само доказва, че тези предизвикателства стоят и пред Ideal Standard. За това провеждаме проучване, с което да разберем каква е следващата фаза за дизайна на санитарните помещения в обществените сгради.

Какви са основните съображения и предизвикателства при проектиране на санитарни помещения в обществените сгради?

Д-р Саул Голдън, лектор в университета по архитектура и пространствен дизайн Ulster University:

Проектирането на баня носи многофункционални предизвикателства. От жизненоважно значение е да се вземе предвид осведомеността за здравето и благополучието на крайния потребител, например достъпност, функционалност, време на използване и градската среда.

Технологията и начинът на използване на данните също променят съображенията и увеличават изискването за основан на доказателства дизайн, като начин за оправдаване на разходите и ефективността. Понастоящем има празно пространство за попълване, тъй като има много изследвания и познания за жилищни и офис помещения като цяло, но пространството в банята се очаква да нарасне по важност и трябва да изградим доказателства за това как да ги проектираме най-добре.

Архитектите не мислят в микро-пространства. Подходът при проектирането на дом се пренася и върху обществените пространства, наблюдава се смесване на двата стила. Трябва да мислим отвъд повърхността на пространството за начин на използване и преживяване. Например, осветлението може да се използва, за да отрази времето или сезоните, за да подобри благосъстоянието. Нараства популярността на марка, която предлага качество, устойчивост и благополучие, общите разходи за собствеността също са от значение. Значимост придобиват ефективност, поддръжка, устойчивост, качество на дизайна и производството на продукта.

Как да подготвим следващото поколение дизайнери и архитекти?

Лука Пончелини NABA MA (Nuova Accademia di Belle Arti), ръководител на курсове за интериорен дизайн:

От академична гледна точка ние се съсредоточаваме върху иновациите, социалните и културните, а не само върху дизайна. Започваме от опита на хората. Новото поколение има различен подход към данните и начина, по който се събират и използват и очакват информацията да бъде достъпна на един пръст разстояние и безплатна. Преподаваме на нашите ученици как да филтрират и избират съответната информация в рамките на огромно количество данни. Те ще бъдат влияещи и задаващи тенденциите на бъдещето.

Какви са нуждите на професионалистите в етапа на проектиране и спецификация?

Д-р Саул Голдън, лектор в университета по архитектура и пространствен дизайн Ulster University:

Интердисциплинарното обучение и съвместната работа е от ключово значение. Проектирането и строителството често се разглеждат като отделни, но те трябва да се разглеждат заедно. За търговски проекти BIM файловете подобряват споделянето и създават предпоставка за академични изследвания. Също така сме в състояние да проследим начина на използване на санитарните помещения много по-лесно, като даваме представа за технологичното представяне, ефективността и поддръжката. Отговорност е на всеки от веригата създаването на санитарното помещение. Говорим за холистичен подход към крайния потребител.

Как Ideal Standard ще отговори на тези предизвикателства?

Торстен Тюрлинг, Главен изпълнителен директор Ideal Standard International:

Преди да предложим решение, трябва да разберем нуждите и това включва разговор с всички във веригата - от клиенти до сътрудници в областта на научните изследвания. Ideal Standard активно осъществява сътрудничество, което спомага за подобряването на това разбирателство, от академични до междуотраслови партньорства. Ние сме иновативни чрез сътрудничества на различните нива във веригата.

 

 

Дизайн маратон – празник за млади дизайнери

В своето второ голямо събитие Ideal Standard бе домакин на семинар за обявяване на печелившите проекти от провелия се Дизайн Маратон за студенти в рамките на Milano Design Week.

С Дизайн маратона Ideal Standard предизвика студенти от престижните училища NABA и Domus Academy Design да разработят иновативни дизайнерски концепции, решения и сценарии за обществени санитарни помещения. Студентите работиха в групи и разполагаха с 48 часа, за да подготвят своите решения.

Информация за проекта победител

Името на проекта е VALVE - многофункционална въртяща се баня, разработена от студентите Bae Hyoseong, Baek Solhee, Gnocchi Valentina, Lenardon Giacomo и Verma Sumit. Проектът е създаден, за да бъде използван в сгради като хотели, студентски общежития и други. Целта му е да спести място и време. Концепцията включва въртяща се капсула с четири слотове, така че множество хора могат да използват пространството едновременно.