Нямаш регистрация?

Регистрирай се тук!

Забравена парола
Начало > Новини и събития > Новини
13.02.2014

Гена Събева, жури в Баня на годината 2013: Очакването ми от Баня на годината е Нова гледна точка за пространството, наречено баня.

Споделяне във Facebook

Асоциацията на интериорните дизайнери в България е да създадете едно пространство, което да направи мост между бизнеса и дизайнерите. Конкурсът Баня на годината също цели да срещне млади таланти, доказали се професионалисти в областта на дизайна и производител като Ideal Standard. А сега сте и част от журито на конкурса Баня на годината. Какви са очакванията ви?

Когато гледам един проект първо проследявам дали всичко е на място, т.е. елементите на банята да са разположени в полза на човека. Не поощрявам запълване на пространството с нефункционални, но били те и много модерни предмети. Във всеки проект търся новото, търся личния почерк и стил на дизайнера. Очакванията ми от конкурса Баня на годината, който се е доказал в годините като прекрасно място за изява на професионалисти в областта на архитектурата и дизайна, е Нова гледна точка за пространството наречено баня.

Какви тенденции забелязвате в интериорния дизайн и очаквате ли проектите да бъдат повлияни от тях?

Пътувам доста по света и имам възможност да следя от близо новостите в обзавеждането. Моят фокус е предимно върху спалнята и хотелската стая, но точно така открих тенденцията, че Банята става все по-сериозна част от спалнята. Всъщност преградите  между банята и спалнята стават все по-ефирни, докато паднат. Искам повече от проекта Баня, нека е SPA.

Към пълния текст на интервюто: http://bit.ly/1dmkM4R