Нямаш регистрация?

Регистрирай се тук!

Забравена парола
Начало > Новини и събития > Двоен рожден ден отпразнува “Идеал Стандарт - Видима”
29.04.2024

Двоен рожден ден отпразнува “Идеал Стандарт - Видима”

Споделяне във Facebook

Двоен рожден ден отпразнува “Идеал Стандарт - Видима”

19 награди бяха раздадени в 20-то издание на конкурса „Баня на годината“

На 25 април на тържествена церемония и препълнена зала с 530 гости „Идеал Стандарт – Видима“ отбеляза 90 години от създаването на компанията и връчи наградите в юбилейния 20-ти конкурс „Ideal Standard Баня на годината“.

Празникът на компанията премина като класическо изпълнение под „диригентството“ на водещия Орлин Павлов, който задаваше темпото и темите на събитието – приветствени речи и спомени на ръководителите в компанията, поздравления на официалните гости, връчване на награди на победителите в конкурса „Баня на годината“, оперното сопрано Мария Павлова и балет „Арабеск“, до музикалните поздрави на водещия.

Още в самото начало на събитието водещият на церемонията Орлин Павлов припомни, че през 1934 г. предприемчиви ентусиасти решили да основат кооперация за производство на метални изделия в Севлиево. През 1952 г. кооперацията, вече като държавно предприятие, се специализира в производството на санитарна арматура и придобива международно значение.

По-късно, с промените в България, пред държавното предприятие се разкриват нови перспективи и през 1992 г. то създава съвместно предприятие с “Американ Стандарт, като това става причина за най-голямата трансформация в историята му - внедрили се най-съвременни и световни стандарти за производство на смесители, построява се нов модерен завод за производство на санитарна керамика, развива се дистрибуцията и търговската дейност, разширява се и географското присъствие.

Зад всичко това стоят идеите и усилията на няколко поколения севлиевци. Аз съм горд, че в годините цяла плеада инженери са работили, за да развиват този завод. Да го правят така, че да бъде успешен. От началото на 90-те в едно изключително подходящо време две изключителни личности за мен, а вярвам и за абсолютно всички колеги - инж. Васил Кънев и инж. Красимир Копчев и техния екип виждат, че трябва да се справим по един нов, съвършено различен път, който даде нов тласък така, че да отидем в новото хилядолетие. Това, което посяхме като малки семенца в последните няколко години като инвестиции в „Идеал Стандарт – Видима“, а сега и с „Вилерой и Бох“ ние вече сме едно семейство“, каза Емил Гатев – директор на завода за смесители в “Идеал Стандарт- Видима”, който си пожела “следващите поколения да празнуват и 190 годишнина.“

Добри Митрев, председател на Управителния съвет на БСК отправи поздрав за двойния рожден ден и връчи Почетна грамота на Камарата на Ярослав Дончев, изпълнителен директор на „Идеал Стандарт – Видима“ с думите: „Този ден трябва да е празник за всички, не само защото не са много предприятията, които говорят за България и за нейната стопанска история, които са оцелели в различни исторически епохи, в различни политически и обществени времена. „Идеал Стандарт – Видима“ не просто оцеля през тези 90 години, а растеше непрекъснато, развиваше се. Компанията е еталон за качество, за страхотен мениджмънт, за страхотна работа на работниците и служителите, за взаимодействие с местните власти, за корпоративна социална отговорност към населението на Севлиево и съседните населени места. „Идеал Стандарт – Видима“ може да спечели всяка една класация за работодател на годината, за мениджър на годината, за корпоративно социално отговорно предприятие на годината в България. И за мен е огромна чест, че „Идеал Стандарт – Видима“ прие в лицето на г-н Дончев да е част от Управителния съвет на БСК. И заедно с такива талантливи професионалисти да бъдем част от хората, които искаме да променим България, да имаме конкурентоспособна и просперираща българска икономика и индустрия, да имаме доволни работници и служители, да живеем на едно чисто райско място, каквото е България.“

Ярослав Дончев благодари за признанието и поздрави БСК за 44-годишнината на организацията от нейното основаване. Изпълнителният директор на „Идеал Стандарт – Видима“ благодари на всички, които са уважили специалния двоен рожден ден и призна, че “силата на компанията е в нейните партньорства. А тази вечер, препълнената зала показва колко много партньорства сме изградили през годините.” По думите му “малко са компаниите в България, които имат и почти вековна история”. Той припомни, че севлиевската “Идеал Стандарт - Видима” днес е най-големият производител на смесители в Европа. “Отново в Севлиево, България, построихме и един от най-големите заводи за санитарна керамика. Годишно от “Идеал Стандарт – Видима” потеглят милиони изделия и намират своя дом в над 100 държави по света. Създаваме различни инструменти и платформи, за да улесним работата на професионалистите, от което печели потребителят. Тази вечер, празнуваме и 20 години „Баня на годината“. Конкурс, който се доказа във времето и се счита от нашите партньори за еталон. Бих искал да поздравя всички участници за тяхната креативност и умение да създават красиви проекти с продуктите на Идеал Стандарт. За нас, като организатори, всички те са победители!“

В речта си Ярослав Дончев подчерта още, че значим фактор в компанията е добрата работна и жизнена среда. „Ние имаме отговорност да създаваме такава за близо три хиляди служители и техните семейства. Като най-големият работодател в Централна Северна България за нас е важно да предоставяме атрактивно работно място, сигурност и безопасни условия на труд.“ Той добави, че за компанията е важно да споделя успеха си, като се грижи за региона с подкрепа в сферите на образованието, културата, изкуството, спорта и здравеопазването и изтъкна, че „само в сферата на здравеопазването сме инвестирали близо 800 хиляди лева за последните 5 години.“

На прага на новата ера в своето развитие, вече част от немската ”Вилерой и Бох” с 275-годишна история, компанията си поставя още по-високи цели. “Вярвам, че ще продължим да сме водещи в индустрията и още по-успешни”, каза в заключение Ярослав Дончев.

Габи Шуп, Председател на борда на „Вилерой и Бох Груп“ и новия Председател на борда на директорите на Идеал Стандарт Интернешънъл беше подготвила специално видео обръщение към присъстващите. „Тези две годишнини са нашата заявка за приемственост и традиция. В основите на успеха на „Идеал Стандарт – Видима“ стоят принципите на уважаван работодател и социално отговорна компания, създаваща силни партньорства с клиенти, доставчици, медии, държавни институции, и винаги отворена към промените. Обединени, сега ние сме един от най-големите производители на продукти за баня в Европа и аз гледам с нетърпение към нашето съвместно бъдеще.“

“Щастлив съм, че мога да присъствам на тази церемония по повод двете годишнини и да съм част от този празник“, се обърна кмета на Община Севлиево д-р Иван Иванов към гостите. „Като най-големият работодател в Севлиево и в региона, но и най-големият приятел на местната общност няма друга такава корпорация, която да отдава толкова много време, усилия и не малко средства за местната общност - подпомагат здравеопазването, образованието, културата, спорта”. Д-р Иванов припомни, че благодарение на покойния инж. Васил Кънев, именно „Идеал Стандарт – Видима“ е в основата за създаването на едно уникално сдружение на работодатели в Севлиево, което и до днес подпомага развитието на града и на целия регион.

След официалната част по повод 90 години „Идеал Стандарт – Видима“ фокусът на събитието се насочи към конкурса „Ideal Standard Баня на годината“. Преди да бъдат връчени наградите Христо Караиванов, Директор „Търговска организация“ за Източна Европа на „Идеал стандарт - Видима“ се обърна към гостите с думите: „Изминаха 20 години от първото издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината. Минаха като миг.“ Той припомни, че в началото конкурсът е замислен като платформа за промотиране на бранда Ideal Standard - като символ на високия клас обзавеждане за баня и налагане на новите продукти чрез сътрудничество с архитекти, дизайнери и собственици на реализирани бани. „През годините той обогати палитрата си като се въведоха категории за 3D проекти, където само въображението е граница, както и гласуване на медии в областта на интериора, и награди на онлайн публиката. Предоставихме платформа за изява на професионалистите в интериора за баня и създадохме общност от дългосрочни партньори.“ Той добави, че „много от победителите и участниците стартираха успешна кариера.“ Христо Караиванов изказа благодарности към всички участници, многобройните членове на журито на конкурса, медийните партньори.

Награждаване и връчващи награди

Награди на публиката

Категория: 3D ПРОЕКТ С ПРОДУКТИ ОТ ATELIER COLLECTIONS

Връчващи награди: Петя Кръстева,изпълнителен директор на „Наш дом“ и Валентин Ганев, директор на завода за керамика.

1-во място:Ивелина Делева-Цветкова, с проект: Натурая

2-ро място: Archimel Studio арх. Мелани Качарова, Александър Качаров с проект: The Dots

3-то място арх. Елена Борисова-Дамова с проект: Relax

Категория: ИДЕАЛНАТА РЕАЛИЗИРАНА БАНЯ

Връчващи награди: архитектите доц. Мария Давчева и проф. Орлин Давчев.

1-во място: Сибила Калафатова с проект: Елегантност, замръзнала във времето

2-ро място: Десислава Зайкова с проект: Магнолия

3-то място: Гергана Досева с проект: Свежест

Награди на медиите

Категория: 3D ПРОЕКТ С ПРОДУКТИ ОТ ATELIER COLLECTIONS

Връчващи награди: Венелина Гочева,Управител на Медийна група България и Емил Гатев, директор на завода за арматура

1-во място: Добрин Драганов, Инвент Арт с проект: Връщане към природата

2-ро място: арх. Елена Борисова-Дамова с проект: Relax

3-то място: арх. Теодора Великова с проект: Зенит

Категория: ИДЕАЛНАТА РЕАЛИЗИРАНА БАНЯ

Връчващи награди: Мария Найденова, старши мениджър „Градът Медиа Груп“ и Христо Караиванов, Директор Търговска организация – Източна Европа.

1-во място: Участник: Евгени Иванов, Проект на студио Хеликс: BRIDGES RESIDENCE Велико Търново

2-ро място: Сибила Калафатова с проект: Елегантност, замръзнала във времето

3-то място: Минстрой Пропъртис ЕООД с проект: NV Tower - apartment

Награди на журито

Категория: 3D ПРОЕКТ С ПРОДУКТИ ОТ ATELIER COLLECTIONS

Връчващи награди: д-р Иван Иванов кмет на Община Севлиево и Ярослав Дончев, Изпълнителен директор на „Идеал Стандарт – Видима“.

1-во място: Мария Кирова с проект: b6

2-ро място: арх. Теодора Великова с проект: Зенит

3-то място: Archimel Studio арх. Мелани Качарова, Александър Качаров Проект: The Dots

Категория: ИДЕАЛНАТА РЕАЛИЗИРАНА БАНЯ

1-во място: Участник: Евгени Иванов. Проект на студио Хеликс с проект: BRIDGES RESIDENCE Велико Търново

1-во място: Минстрой Пропъртис ЕООД с проект: NV Tower - spa zone

2-ро място: Хотел Никс с проект: Баня 4

3-то място: Хотел Никс с проект: Баня 2