Нямаш регистрация?

Регистрирай се тук!

Забравена парола
Начало > Новини и събития > Новини
26.02.2014

Доц. Борис Сергинов, жури в Баня на годината 2013: За да направиш най-добрия проект, трябва да запазиш своята индивидуалност

Споделяне във Facebook

Доц. Борис Сергинов, жури в Баня на годината 2013: За да направиш най-добрия проект, трябва да запазиш своята индивидуалност.

Ръководител е на департамент „Дизайн и архитектура“ от 2011 година в НБУ. Негови произведения и инсталации се съхраняват в колекциите на Националната художествена галерия, на Българско посолство в САЩ, в държавни и частни колекции във Финландия, Япония, Канада, Франция, Русия и т.н.

Като преподавател работите със студенти, които искат да се изградят като специалисти в областта на дизайна. А сега сте и част от журито на конкурса Баня на годината. Какви са очакванията ви?

Конкурсът е една възможност за студентите да се изявят и да покажат творческите си способности и креативно мислене. Очакванията ми са за артистичен дизайн и иновативни проекти, които да зарадват мен и уважаемото жури.

Какъв съвет бихте дали на участниците в конкурса?

Съветът, който винаги давам на мойте студенти е да бъдат себе си, да вложат всичко от себе си в старанието си да направят най-добрия проект, но и да запазят своята индивидуалност. Както казва Ван де Велде, творецът винаги ще се стреми към индивидуалност, винаги ще отбягва типологизацията, като нещо ограничаващо творческия му устрем и артистичност. Да бъдеш резличен, както е различен твоят пръстов отпечатък, както е уникален твоят ум, означава да бъдеш разпознаваем сред масата от еднаквост и серийност.

Още за дизайна, тенденциите и проектите, по които работи доц. Сергинов със студентите, можете да прочетете в блога на Ideal Standard: http://www.blog.idealstandard.bg/