Нямаш регистрация?

Регистрирай се тук!

Забравена парола
Начало > Новини и събития > Новини
05.04.2013

Деветото издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината завърши – представяме ви победителите!

Споделяне във Facebook

Конкурсът Ideal Standard Баня на годината 2012 завърши с церемония по обявяване и награждаване на победителите, презентация на водещия дизайнер Ахим Пол и дискусионен панел с участие на дизайнери, архитекти и медии. Събитията се проведоха на 4 април 2013 г. в София под новото мото на бранда Ideal Standard – „A Beautiful Use of Space” (Красиво използване на пространството).

Творческото жури на конкурса излъчи двама победители и връчи поощрителна награда.

В категория „Идеалната баня за моето семейство” победител и носител на приза “Ideal Standard Баня на годината 2012” е проектът “DAS INDUSTRIELLE +” на Мила Иванова. В категория „Моята баня – това съм Аз!” първа награда и приз “Ideal Standard Баня на годината 2012” отиде при Ралица Паунова за нейния проект „Atelier”. Поощрителната награда в тази категория беше връчена на Петър Траянов за проекта му „Баня на графичечен дизайнер в Ню Йорк”. Авторите на проектите, спечелили приза на авторитетното жури „Ideal Standard Баня на годината 2012”, бяха наградени с посещение на специализираното изложението за дизайн „100% Design 2013” в Лондон и с допълнителни награди от организаторите. Наградите бяха връчени от председателя на журито на конкурса – Ахим Пол и арх. Пенка Станчева, член на журито, които защитиха избора на журито с аргументация за всеки един от проектите.

Тази година бяха връчени два приза на публиката – по един във всяка от двете конкурсни категории, определени от гласуването на онлайн потребителите на сайта на конкурса www.banianagodinata.com.

Призът “Ideal Standard Баня на публиката 2012” в категория „Идеалната баня за моето семейство” отиде при Ирина Владимирова за нейния проект „Асиметрия в бяло”. В категория „Моята баня – това съм Аз!” публиката определи за победител проекта „Междинна станция” на Игнат Георгиев. Наградите бяха връчени от двама от най-големите фенове във Фейсбук страницата на конкурса “Ideal Standard Баня на годината” и Кирил Станев – носител на приза „Баня на публиката 2011”. Проектите, спечелили любовта на публиката, бяха наградени с пропуски за събитията на Sofia Design Week и Sofia Architecture Week през 2013 г. и с допълнителни награди от организаторите.

Поздравления за наградените!