Нямаш регистрация?

Регистрирай се тук!

Забравена парола
Начало > Новини и събития > Новини
24.02.2014

Анелия Кондова и Уу-Хяк Парк, жури в Баня на годината 2013: Конкурсите са платформа, чиято цел е да накара участниците да се „изстискат до край”

Споделяне във Facebook

Участвате за първи път в журито на конкурса Баня на годината. Какви са очакванията ви?

Усещане за хармония определено. Хармонията е много важна във всяка една сфера на изкуството и дизайна. Тя се постига както чрез знанията, които натрупваме, така и чрез интуицията и личните качества  на дизайнера. Иска ми се да видя точно това - хармония постигната чрез усещане, провокация и чувство за пространство.

Конкурсите са платформа, чиято цел е да накара участниците да се „изстискат до край“, да покажат своята способност и креативност, съобразявайки се с изискванията на заданието. Това по един много интересен начин съответства с момента, в който се работи с клиенти. Точно тук идва пресечната точка, когато дизайнера трябва да е щастлив от това, което създава, воден от изискванията на клиента.

Постигнали сте много успехи в сферата на дизайна. Какъв съвет бихте дали на бъдещите дизайнери, участници в конкурса?

Бих ги посъветвала да четат много, да се интересуват от всичко, да пътуват повече при възможност. Да споделят знанието и идеите си един с друг. Да се научат да скицират на ръка, но и да умеят да използват поне 3-4 компютърни програми. Да знаят, че работното време на дизайнера не е от от 9 до 6. Да не се отчайват и да знаят, че дизайнът е отговорност.

Пълният текст на интервюто в блога на Ideal Standard: http://www.blog.idealstandard.bg/