Нямаш регистрация?

Регистрирай се тук!

Забравена парола
Начало > Новини и събития > За медиите
23.11.2022

От 20 ноември се приемат проекти за участие в 19-то издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината

Споделяне във Facebook

Ideal Standard подготвя нови предизвикателства към архитекти и интериорни дизайнери в предстоящото издание на националния конкурс „Баня на годината“. В състезанието за интериор на баня категориите за участие са насочени както за архитекти и дизайнери и доказали се професионалисти, така и за студенти, които да се запознаят с многообразието от продукти на Ideal Standard, тяхната функционалност и приложение.

Националният конкурс Ideal Standard Баня на годината се провежда за 19-та поредна година. Три са новите категории, в които могат да подават проекти, желаещите за участие в конкурса:

1.Категория за професионалисти 3D проект: „Престиж и комфорт с Atelier Collections в хотелската стая“.

2.Категория за професионалисти: „Реализация с продукти на Ideal Standard“.

3.Категория за студенти 3D проект: „Банята на модерния човек с подход Singular“.

Концептуалните проекти трябва да бъдат разработени върху предварително зададена подложка. В проектите трябва да има само продукти Ideal Standard. Важни критерии за висока оценка са: добре подготвена документация на проекта, спазване на нормативните изисквания, функционалност на пространството и ергономичност и други. Критериите имат специфики, отговарящи на конкретната категория.

Гласуването на журито ще бъде в онлайн платформа от 2 март до 15 март 2023 година. Журито, което ще оценява проектите, ще бъде в различен състав за всяка категория. В категория Категория за професионалисти 3D проект: „Престиж и комфорт с Atelier Collections в хотелската стая“ журито е в състав арх. Пламен Братков, арх. Радина Гешева, арх. Ангел Савлаков, ахр. Андрей Ходкевич, доц. Борис Сергинов, с председател главният дизайнер на Ideal Standard - Роберто Паломба.

Председател на журито в категорията за студенти „Банята на модерния човек с подход Singular“ (3D проект) е арх. Александър Бояджиев. Журито е в състав: арх. Ивета Попова, Ивайло Николов, Десислава Лазарова, арх. Пламена Георгиева, Мими Фъркова.

В категория „Реализация с продукти на Ideal Standard“ председател на журито е Христо Караиванов, директор Търговска организация клъстър Източна Европа на Идеал Стандарт. В журито са: Иван Гроздев, арх. Татяна Станчева, Симона Заркова, Божана Йорданова, Петър Бубев.

Заявки за участие в Ideal Standard Баня на годината се приемат от 20 ноември 2022 г. до 20 февруари 2023 година на официалния сайт на конкурса thebathroom.bg

В 19-то издание на конкурса Баня на годината класираните на първо място в трите категории получават посещение на London Design Week през май 2023, организирано от Ideal Standard. Класиралите се на второ и трето място получават предметни награди, плакети и грамоти.

Публиката отново ще избере своите фаворити и в трите категории, като ще може да гласува от 16 до 22 март 2023 г. Наградата за победителите „Баня на публиката“ е СПА уикенд.