Нямаш регистрация?

Регистрирай се тук!

Забравена парола
Начало > Новини и събития > За медиите
06.02.2014

Международно признати професионалисти са в състава на журито на Ideal Standard Баня на годината 2013


В тазгодишното издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината 2013 в състава на журито са включени професионалисти в сферата на архитектурата и интериорния дизайн.

„В състава на журито влизат професионалисти, с които и досега сме работили като арх. Албена Владимирова – Андреева, Величко Великов от Черга и Владислав Василев. Други членове на журито са нашите партньори – Гена Събева, председател на Асоциацията на интериорните дизайнери в България и Генчо Гоев, дизайнер и собственик на Dibla. В нашето жури са световноизвестни архитекти и дизайнери като Виктор Василев, Анелия Кондова и Уу-Хяк Парк от Koh design studio, Борислав Игнатов – негови проекти са получили световен отзвук. Част от нашето жури е и доц. д-р Борис Сергинов, завеждащ катедра „Дизайн” в НБУ; Кирил Станев, интериорен дизайнер и водещ в рубриката за интериор в предаването „Отблизо” по БНТ и Теменужка Захариева, интериорен дизайнер, журналист и блогър.

За да има приемственост с предишните конкурси решихме да включим и миналогодишните победители от конкурса Баня на годината Ралица Паунова и Мила Иванова”, сподели Лазар Лазаров, Бизнес Лидер - клъстер България Идеал Стандарт Интернешънъл и председател на журито.

Повече информация за журито, можете да прочетете тук: http://banianagodinata.com/pages/Jury/

Журито ще оценява проектите по шест критерия:

Проекти за участие в десетото юбилейно издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината 2013 се приемат до 12 часа на 24 февруари 2014 г. на сайта на конкурса http://banianagodinata.com.

Темата на конкурса е „Скроени по хората пространства”, защото ние в Ideal Standard вярваме, че хората не приемат решения от рода на „един размер пасва на всички”. Ние знаем, че красотата е субективна (в зависимост от индивидуалните възприятия) и хората искат персонални решения. Те имат свое виждане как банята им да функционира, да изглежда, да се усеща. В унисон с нашата философия са и двете категории „Идеалната баня на моето семейство” (баня до 15 кв.м.) и „Моята лична идеална баня” (баня до 8 кв.м.). За всяка категория има създадени по четири готови профила, по които да бъде проектирана банята, като има възможност и всеки участник да определи сам профила на своите герои.

Победителите в двете конкурсни категории получават приза „Ideal Standard Баня на годината 2013” и награда - посещение на специализирано изложение за дизайн „100% дизайн Лондон” и с допълнителни награди от организаторите и медийните партньори на конкурса. Всички номинирани участници също ще получат награди.

Своята баня-фаворит ще могат да изберат и интернет потребителите в официалния сайт на конкурса www.banianagodinata.com. Избраникът на публиката ще получи приза „Ideal Standard Баня на публиката 2013”.  Сред участвалите в онлайн гласуването на случаен принцип ще бъдат изтеглени 20 участника, които ще получат награди.

Партньори на конкурса тази година са DIBLA, Асоциацията на интериорните дизайнери в България, с медийното партньорство на Градът медиа груп и сп. Наш дом.

Информация за статуса и новините от конкурса Ideal Standard Баня на годината 2013 е публикувана на официалния уебсайт на конкурса - www.banianagodinata.com.