Нямаш регистрация?

Регистрирай се тук!

Забравена парола
Начало > The bath room > Дизайн и иновации > IPALYSS. Лекотата в дизайна или дизайн на светлината

IPALYSS. Лекотата в дизайна или дизайн на светлината

На английски език думата "light" изразява светлина или лекота. Когато говорим за "light design" си представяме точно новата колекция от ултратънки порцеланови мивки Ipalyss на Ideal Standard.  Те са достатъчно здрави за приложение в ресторанти и хотели и достатъчно красиви, за да придадат онзи изискан лукс, който престижните хотели и заведения търсят.

Ipalyss 01

Името на новата колекция произхожда от Bernard de Palissy, известният френски майстор на керамика от 16 век, който безмилостно преследва тайната на супер тънките керамични изделия. Така Ipalyss въплащава красивата фина керамика, която в същото време е много издръжлива. Здравината на порцелановите мивки Ipalyss се дължи на изобретения от Ideal Standard нов материал Diamatec, който позволява извайването на много фини форми и постигането на елегантна лекота в дизайна.

Порцелановите мивки Ipalyss се предлагат в три концептуални форми, дело на известния английски дизайнер Robin Levien. Ето какво казва той за новата колекция:

"Лекотата в дизайна е комбинация от два ключови елемента: вдлъбнатия екстериор, който създава малък отпечатък и изключително фин ръб. Супер-здравият керамичен материал Diamatec ми позволи да създам форма, приличаща на цвете. Крехкият вид е измамен, подобно на цвете брулено от вятър – финото може да е здраво. Както винаги, търся красотата заедно с функционалността, и в дизайна на Ipalyss смятам, че съм го постигнал. Тънките ръбове означaват максимално използване на вътрешността, като е предотвратено изпръскването и задържането на капки по повърхността. Продълговатият фин отвор на преливника, който се произвежда така трудно, внася допълнително елегантен щрих към тези красиви мивки, които са определено и много функционални”.