Нямаш регистрация?

Регистрирай се тук!

Забравена парола
Начало > The bath room > Тема на месеца > Нова, модерна баня вкъщи

Нова, модерна баня вкъщи

Топлите дни са най-предпочитани за обновяване на помещенията в жилището, затова този месец ще разгледаме един пример как може да вдъхнете нов живот на вашата баня.

Един от основните моменти при изготвянето на проект за ремонт на баня е предварително да се съобразим с местоположението на вертикалните щрангове, за да се налагат възможно най-малко промени във ВиК системата. В нашия случай те се намират до стената, разположена вдясно от входа на помещението и която е с достатъчно големи размери, за да ни позволи да разположим биде, тоалетна и душ зона по цялото й протежение, а мивката е предвидена срещуположно на вратата.

Съвременните бани изискват модерно и функционално обзавеждане, затова сме избрали да използваме цялостна система от структури за вграждане ProSys, които осигуряват перфектния баланс между естетика и хигиена. Гипсокартонените стени ни дават възможност да обособим ниши на необходимите за това места или да прикрием вече споменатите инсталации, които често пъти не се вписват в концепцията на дизайнера. Освен това, колкото по-малко допълнителни плоскости (като тоалетно казанче или външна душ система), върху които да се събират прах и мръсотия, толкова по-лесно е да се поддържа чиста и приветлива банята.

ProSys притежава и редица други предимства, които са изключително полезни при реновация на банята. Тя предлага решения както за масивно, така и за сухо строителство, а със своя лесен и бърз монтаж спестява време и труд на майсторите ( и значително намалява риска от грешки). Структурите за WC, от своя страна, притежават различни технологии, които позволяват спестяване на вода и енергия, и подобряване на хигиената. 

Технологията SmartValve, например, е част от всички ProSys казанчета на Ideal Standard и представлява специален пълнещ механизъм, който пести по 0,5 л. вода на всяко измиване. Избягва се разхищението на вода, тъй като пълненето на казанчето започва едва след пълното затваряне на изпразващия механизъм (за разлика от обикновените структури)

SmartForce е допълнителна технология, която пести енергия. Тя използва силата на водата, която при движението си генерира достатъчно енергия да захрани безконтактния активатор. Не изисква включване към електрическата мрежа, нито смяна на батериите.

SmartFlush подобрява хигиената. Това е самостоятелна система в казанчето, която впръсква почистващ препарат при всяко измиване. За разлика от традиционните таблетки, които са в контакт с водата през цялото време и могат да повредят казанчето и неговите компоненти, тук дезинфектантът се съхранява в отделен резервоар, разположен вътре в казанчето, което елиминира риска от замърсяване.

С високото си качество и многофункционалност, колекция TESI предлага неизчерпаеми и непреходни решения, с които внася нов живот във всеки дом. Нейните меки геометрични линии и иновативната AquaBlade® технология на измиване превръщат банята в модерно и приятно пространство. Конзолното биде и тоалетна чиния позволяват почистването на пода да става бързо и лесно, а големият плот на мивката за мебел дава възможност за удобно разполагане на необходимата козметика. Към зоната за умивалник е предвиден и горен шкаф огледало с интегрирано LED осветление, в който може да се приберат всички останали необходими аксесоари и да се допълни основното осветление в банята.

За пълно обновяване на банята са избрани контрастни материали за под и стени, които разделят помещението на две части. Едната част включва зоната за душ, тоалетната и бидето, и е предвидена изцяло да бъде изградена с плочки, наподобяващи дърво, което създава усещане за уют, а другата включва зоната за умивалника и се състои от два материала – водоустойчива боя в зелен цвят за стените и тавана и бял гранитогрес с артистични геометрични шарки за пода, който разчупва интериора.