Нямаш регистрация?

Регистрирай се тук!

Забравена парола
Начало > The bath room > Тема на месеца > Тема на м. септември: Максимален комфорт в офис тоалетната

Тема на м. септември: Максимален комфорт в офис тоалетната

Този месец темата за обзаведжането на офис тоалетната и постигнето на максимален комфорт в едно обществено помещение отново е актуална, затова предлагаме една смела идея на Вашето внимание. 

Тоалетната в една офис сграда трябва да е съобразена с много компоненти още на идейната фаза на проектирането й. Добре е да се има предвид, че това е помещението, през което минава пълния капацитет на ползвателите на сградата; с други думи - най-посещаваното място. Често тоалетните са унисекс и в тези случаи е редно те да бъдат съобразени с нуждите и на двата пола, тъй като те са много различни. Задължително е пространството да е функционално, без да се разхищава излишна площ.

Масово познатата вече тенденция за третирането на банята като част от спалнята/дневната, навлиза с пълна сила и в обществения сектор. Една офис сграда не прави изключение, затова предверието на тоалетната ще стане още по-впечатляващо и привлекателно, когато то дава усещането за дневна. Това се постига чрез настилка от естествени материали в меки тонове, приглушено осветление, големи огледала, дизайнерски детайли в декорацията и осветителните тела. Не е изненадващо да видите диван или меко удобно кресло в предверието на офис тоалетна. Този на пръв поглед шокиращ подход, всъщност има своето значение и то е да предостави още повече удобство за ползвателите: перфектно място за оставяне на чанта, друг багаж или просто няколко минути за сядане и отдих.

Всички тези похвати са успешно приложени в примера, който ви поднасяме, за да ви ги докажем нагледно. Основна роля в проектирането на комфортна и функционална баня играе подборът на подходящите продукти за обзавеждане.

Ideal Standard предлага широка гама продукти, подходящи за обществения сектор и проектния бизнес. 

Най-важното качество, за което трябва да държим сметка е повърхностите да са лесно почистваеми – колекцията Connect Air предлага конзолна тоалетна чиния със скрито закрепване. Тя е изключително лесна за поддръжка, но също така и впечатлява с лек и изящен дизайн. А технологията AquaBlade, която пести вода я прави още по-предпочитана. 

На централно място в помещението е разположена дизайнерска маса, в която са вградени мивки за плот от колекцията Connect. Те имат кръгла форма и перфектно пасват както на минималистичния стил, така и на по-пищни решения.

Фокусът несъмнено пада върху смесителя за мивка от колекция Tyria, която завладява с дизайн, който следва тенденцията за използване на цветни смесители. В този проект е избран стоящ смесител за умивалник в черен цвят. Прахово боядисан, той има мат финиш и изглежда наистина очарователно във всяко едно пространство, придва лукс и характер на интериора.
В колекцията смесители Tyria на Ideal Standard може да намерите още стоящ смесител в бял цвят, както и стенни смесители  - отново в черно и бяло. 

Други акценти в проекта, които правят силно впечатление, са зелената стена от естествени растения и осветителните тела от цветно стъкло, които внасят свежест и успокоява сетивата. В допълнение, огледалната стена, прави помещението да изглежда оптически по-голямо и дава пълна свобода на дамите за пет минути пред огледалото. 

За финал можем да кажем, че вариантите да направим една офис тоалетна интересна са много, но истински приятната и желана за ползване тоалетна е тази, която привлича със своята функционалност и чистота, и оставя ползвателите си отпочинали и освежени, а те в замяна са по-продуктивни и усмихнати!