Нямаш регистрация?

Регистрирай се тук!





Забравена парола
Начало > The bath room > Тема на месеца > Тема на месеца: Малката баня

Тема на месеца: Малката баня

В новата ни рубрика Тема на месеца регулярно ще разглеждаме особенности и проблеми при проектирането и обзавеждането на банята. Ще ви вдъхновяваме с идеи, както и ще споделяме трикове за ефектно и ефективно решаване на различни ситуации, които могат да възникнат в момента на планиране на идеалната баня за вашия дом, хотел или заведение.

Този месец ще разгледаме отблизо една малка баня, или как да усвоим максимално малките пространства, така че да превърнем малката баня в голямо и приветливо място.

Разполагаме с помещение 2.20х1.70м светло разстояние или 3.74 кв.м площ, които на пръв поглед могат да изглеждат твърде малко за каквото и да било, но в следващите редове ще ви разкажем как в тази площ можем да поставим вана, без да затрудним свободното движение в банята.

 

Използваните продукти в този пример са от колекцията Connect Air.

Ваната, която се разполага непосредствено след вратата в ляво е акрилна, с размери 170х75см, за вграждане с челен панел. Душ системата избрана за нея е цялосттна, включваща масивно месингово лято тяло, въртящо горно рамо с кръгла душ пита с диаметър 200мм и ограничител на дебита 9,6l/min, ръчен трифункционален душ-слушалка с диаметър 80мм и ограничител на дебита 8l/min – всичко това от колекцията Idealrain Soft, съчетаваща елегантна визия и енергоспестяваща технология.

Пространството над ваната остава свободно и е изключително подходящо за разполагането на рафтове, етажерки или декорация с подходящ и интересен дизайн, които да разнообразят и освежат, а и да съхранят шампоани и всякакви други потребни вещи.

 

На срещуположната стена разполагаме всичко останало, което е нужно, а именно конзолна тоалетна чиния с напълно скрито присъединяване с технология AquaBlade, която освен че почиства безупречно, е и водоспестяваща. Нейните размери са 360х540х350мм и може да се комбинира с ултратънка тоалетна седалка с плавно затваряне и Easy Take Off метални крепежи. Структурата за вграждане е елегантно прикрита зад тънки стени от гипсокартон, върху който е положена ръчно шпакловка, а после е импрегнирана с безцветен мат лак. Това е и перфектното място за нежен акцент – ниша с метална тънка рамка, праховобоядисана в черно и подсветната отвътре с мека топла светлина, която придава уют и изисканост на банята. Повърхността в дъното е третирана със същите плочки, които са положени и на пода, но в по-малък мащаб. Нишата е и функционално удобен похват, освен за съхранение на тоалетни принадлежности, там можем да поставим и някой и друг дизайнерски продукт или цвете, които да придадат характер и свежест на мястото.

Непосредствено до тоалетната и в дясно от вратата е зоната на мивката – истинското бижу на банята. Отново подбрани са артикули от колекцията Connect Air, мивка - купа 40х40см за поставяне върху плот, с тънки стени, създаваща усещане за лекота и ефирност. Шкафът е с едно чекмедже и свободно пространство отдолу, позволяващо съхранението на хавлии и всякакви други вещи в бял цвят с размери 800х440х517мм. А за смесител е избран стоящ висок с месингово тяло и премерено деликатен дизайн.

Стената отзад е решена в контраст с цялата баня, за да придаде нужната рязкост и характер на помещението. Използван е цял блок черен мрамор с уникален неповтаряем рисунък на белите нишки. Върху него е сложен горен шкаф – огледало от най-висок клас High с размери 60х70х15,8см с двустранно огледална вратичка с 1 брой интегрирано LED осветление, със система за плавно затваряне.

 

Централното осветление на банята е решено с дизайнерска лампа в бяло, а светлината от огледалото и от нишата са само допълващи. Разполагането на еко ръчно плетен кош за дрехи придава уют и е истински необходима вещ. Въпрос на въображение и вкус е с какви допълващи акценти може да се продължи разкрасяването на банята, тя все пак е важно помещение от едно жилище. Място, в което отиваме, за да приключим натоварена седмица, да се освежим или релаксираме или откъдето започва хубавия и успешен ден!