Нямаш регистрация?

Регистрирай се тук!

Забравена парола
Начало > The bath room > Тема на месеца > Тема на месеца: Дизайн от 50-те, с модерен щрих

Тема на месеца: Дизайн от 50-те, с модерен щрих

 

Апартаментните бани обикновено са помещения с много малко или почти никаква естествена светлина и малка площ. Това е предпоставка за създаване на дискомфорт и неприятно усещане у обитателите на апартамента, което може да се избегне с подходящите материали и осветление.

Настоящият проект за този тип баня е решен в по-светла гама с цветове, които биха създали усещане за уют и простор, а именно – бяло, сиво и розово. Розовият цвят често е смятан за много претенциозен, но в съчетание с другите два избрани, които са достатъчно монохромни, се създава мек контраст и дори носталгично препращане към 50-те години, когато това е бил знаков елемент в решенията на интериора.

 

Малките бели плочки на пода и геометричните форми по стената от своя страна осъвременяват дизайна и го връщат в 21 век. Същото се отнася и за избрания смесител за умивалник от колекцията Tyria на Ideal Standard. Той е с бяло матово покритие, вместо стандартния хром – една нова тенденция, която се забелязва в тази сфера и добавя допълнителен детайл към интериора, връщайки ни в последните иновации посветени на решенията за баня. Освен това този тип покритие се почиства изключително лесно, като се избягват неприятните отпечатъци от пръсти по материала.

Семплият дизайн на продуктите от колекция Tesi също се вписват идеално в изчистения дизайн на даденото решение за банята. 

В непосредствена близост до зоната за умивалник е изградена ниша с рафтове като заместител на традиционните мебели за баня, които заемат прекалено много място. По този начин се засилва усещането за простор и уют, тъй като върху тях могат да се поставят различни декорации, като цветя и свещи, а в същото време се постига повече пространство за душ зоната. Стенен часовник в три цвята и ароматни свещи под него допълват и разнообразяват интериора. 

Обособена е и втора ниша, в която е отделена душ зоната. Тя се състои от душ-система Idealrain и поддушово корито Ultra Flat S в черен цвят, което цели да носи  елемент на конфронтация и да контрастира на белия под. Въртящата се врата KUBO предпазва от измокряне на цялата баня и е идеална за такъв тип помещения, защото спестява от ограниченото пространство, като добавя и елемент на допълнителен лукс и класа в изпълнението на решението.

Централното осветление в помещението е решено с окачен таван, който е от разтеглив, прозрачен материал и осигурява равномерно разпространение на светлината, като по-този начин се постига максимално близка среда до тази, която би имала една баня с достъп до външна светлина и слънчеви лъчи. Вградени луни над душ зоната и LED осветлението от огледалото предоставят допълнителни комбинации от осветление за ползвателите на помещението.