Нямаш регистрация?

Регистрирай се тук!

Забравена парола
Начало > The bath room > Тема на месеца > Тема на месеца: Достъпният комфорт

Тема на месеца: Достъпният комфорт

Случаят, който ще разгледаме този месец ще ни разкрие интересни похвати при обзавеждането на банята и как ограниченият бюджет не е пречка за достигането на уютен, стилен и функционален дизайн в банята.

Помещението е с размери 3м х 2,15м светло разстояние или 6.45 кв. м. площ. Това е средно голяма баня, в която можем да разположим всички продукти, от които имаме нужда без затруднение. Все пак е добре да имаме предвид, че колкото повече свободно място оставим, толкова по-удобно ще се чувстваме, освен това празните пространства дават чувство на лекота и придават лукс, оставяйки поле за артистични изяви – подбиране на точните аксесоари и акценти в банята.

Цветовата гама, подбрана в проекта, е монохромна – бяло, бетоново светло сиво и тъмно синьо. Леко студена, но затова пък дава възможност за игра със светлината, която от своя страна е подбрана да е много топла. Една от основните характеристики на банята е, че тя е разположена на приземен етаж, с гледка към богато озеленена градина, даряваща погледа с хармония. Дръзкото решение на проектанта да наблегне на връзката „вътре-вън“ е подчертана с две витрини до земята. Този похват дава някои предимства на помещението: освен естествена вентилация и светлина, помещението получава изискан вид. Красивите, леко прозрачни завеси предпазват от нежелани погледи, когато е нужна интимност, а в останалото време банята напомня по-скоро на част от всекидневната – истинско място за релакс и отпускане.

Използваните продукти в този пример са под марка Vidima. Фокусът пада върху стоящ смесител за мивка с изпразнител от колекцията Scorpio чудесен помощник в каузата за пестене на енергия, тъй като разполага с 35мм керамичен затварящ механизъм с ограничител за топла вода. Освен снабден с иновативни технологии, той притежава и безупречен, изчистен дизайн и може да бъде намерен в две разновидности – GRANDE и нормален размер (в проекта е използван GRANDE).

Комплектът се допълва с мивка, моноблок и биде от колекцията Ulysee, които с формите си придават класически вид на помещението, а благодарение на финишната глазура са лесни за поддръжка и почистване.

Важна роля се пада и на цялостния комплект за душ/вана от колекцията SevaL. Мултифункционален и оборудван с всички технологии за пестене на енергия, той е и дълготраен, благодарение на керамичните си разпределители за превключване между отделните функции и въртящия се лят чучур. С една дума - разполага с всички предпоставки да се превърне във Ваш любимец.

Душ-коритото е от колекция Strada на Ideal Standard и безупречно се връзва с плочките, подбрани като акцент на банята. То е акрилно, но това не го прави дори нюанс по-различно от другите керамични продукти, напротив придавам му едно важно предимство – много по-устойчиво е!

Обръщаме внимание и на няколко елемента, които можете да поставите в банята си и да й придадете собствен характер. Рустик кош за пране придава много спокойствие със своя натурален цвят, а банята ви изглежда още по-уютна. Сложете стол или табуретка в близост до душа вместо закачалка. Изберете материал, който да не се мокри. Това е закачлив акцент, а можете да го използвате и за сядане под душа... едно наистина голямо удоволствие. Не се притеснявайте да оползотворите празните стени с етажерка или свободностоящи рафтове, където да поберете всички тоалетни принадлежности, а защо не и да поставите някое влаголюбиво цвете за повече свежест, или книга. Възможностите са безкрайни, но бъдете сигурни - резултатът винаги е впечатяващ.

След подробния преглед и анализ на триковете, приложени в този проект, предполагам вече се убедихте, че комфортът и луксът са напълно достъпни – нужно е само доза вдъхновение и щипка въображение.