Нямаш регистрация?

Регистрирай се тук!

Забравена парола
Начало > The bath room > Тема на месеца > Тема на месец август: Луксозната баня

Тема на месец август: Луксозната баня

Основното предназначение на една баня е да осигурява условия за измиване и хигиенизиране на тялото. Освен за тази си дейност, обаче, в нея се търсят условия за релакс, впечатляващ дизайн и уют. В най-голяма степен това важи за банята в еднофамилните къщи, защото това е мястото, в което човек може най-добре да се отпусне, а освен това и сам да избере обстановката, тъй като не е ограничен от избора на дизайнери преди него.

В представения проект сме използвали максимално пространството, за да осигурим комфорт, уединение и не на последно място отлична хигиена на обитателите. Помещението условно е разделено на две зони – „мокра“ и „суха“. 

В първата са разположени душ-зоната, в която е изполвана душ-системата на Ideal Standard – Ideal Rain и свободностоящата вана Connect Air. В душ-системата е включен ръчен душ с тръбно окачване от най-новата колекция на Ideal Standard Idealrain EvoJET. Той има три функции на работа – Rain, Drop-jet и Massage, ограничител на дебит от 8l/min, a силиконовите дюзи не задържат отлагания и мръсотия, което осигурява изключително добра хигиена.

Зоната на ваната е ключово място в банята, затова тя е изцяло повдигната на дървен подиум, а неговото продължение в зоната за душ е от ултратънките (30 mm) поддушови корита на Ideal Standard – Ultra Flat S в пясъчен цвят. Те се предлагат още и в бял, бетонено сив цвят, тъмен графит и тъмна мока, а размерите могат да се изрежат според желанията на клиента или дори със специфична форма.

Философията на цялата колекция Connect Air е да бъде елегантна, практична, стилна и функционална, което се забелязва в нейните тънки ръбове и елегантни извивки. Именно затова е избрана и свободностоящата вана от тази колекция, за да бъде един от основните акценти в помещението. Разположена централно срещу панорамния прозорец, дава възможност за комбинация от релаксираща вана и природна гледка, постигайки максимален комфорт. В непосредствена близост е поставена и ергономична лежанка, която да бъде използвана за релакс.

В „сухата“ зона освен споменатата лежанка се намират зоната за умивалник, както и конзолните тоалетна чиния и биде, също от колекцията Connect Air. Последните са разделени от лежанката с двустранна етажерка, която освен за съхранение на вещи, предпазва от визуален контакт с входната врата на помещението.

В зоната за умивалник са разположени две мивки от новата колекция на Ideal Standard – IPALYSS. Тя се отличава с извънредна здравина и изключително тънкия ръб на продукта (3,5 мм), който е постигнат благодарение на новия керамичен материал за супер тънка керамика DIAMATEC. Мивката се вписва изключително добре в новите тенденции за „лек дизайн“. Квадратистата ѝ форма придава допълнителен интерес към банята.

Съчетанието от оригинален дизайн с изчистени линии, меки цветове, топли материали и отлично ниво на хигиена са предпоставка за постигането на изключителен комфорт в семейната баня, което е основното, за да може да я определим като луксозна.