Нямаш регистрация?

Регистрирай се тук!

Забравена парола
Начало > The bath room > Тема на месеца > Реализирана баня в хотел

Реализирана баня в хотел

Ideal Standard си партнира с Baum Group за създаването на вечно-актуален дизайн за Courtyard на Marriot Hotel

Ideal Standard, един от водещите производители на висококачествено оборудване за банята, беше избран за партньор на Baum Group при създаването на баните за Courtyard на Marriott, като целта бе да се създаде дизайн, който да допълва естествения декор на популярния район Allerpark във Волфсбург, където се намира хотелът. 

Надежден партньор за инвестиция с голям мащаб

Allerpark е една от най-големите и популярни дестинации в Германия за спортни активности и почивка, и привлича 2 милиона посетители всяка година (както бизнес клиенти така и туристи). Точно това прави мястото интересно и важно в дългосрочен план и води до създаването на Courtyard на Marriott Hotel. Те инвестират общо 27 млн. евро, а Ideal Standard  е избран за партньор при реализирането на дизайн-визията. 

Дизайн, който да допълва природата и средата.

Цялостната архитектура и вътрешния дизайн на хотела целят да създадат мост между интериора и природата в Allerpark. Огромни прозорци разкриват гледката и осигуряват естествена светлина във всяка стая.

 "Като франчайз-партньор, имахме възможност да разработим наша собствена концепция за хотела и интериорния дизайн, която да се вписва в цялостното усещане на парка" обяснява мениджърът на хотела Кристоф Нойман. Хотелът е на 4 етажа за да остава под нивото на дърветата в парка, а дървената фасада се слива със средата.”

Интериорният дизайнер на Courtyard на Marriott, Christian Stötzer, коментира “Задачата ни беше да намерим решение, което да изглежда винаги актуално, независимо от тенденциите, за всички стаи. Когато дойдохме тук за пръв път, видяхме гледката и езерото, и бяхме сигурни, че искаме това да е част от интериора."

Визуалното вписване на банята е също важна задача за архитектите: стъклен панел от земята до тавана отделя банята и жилищната част, което позволява гледката да се вижда от всяка част на стаята. Тъмна завеса при панела дава възможност за уединение, когато то е необходимо/желано.

Иновативни продукти, които дават цялостно решение
 
Изключително важна е и техническата спецификация на продуктите, които освен отлични на функционално ниво, се очакваше да са екологични, лесни за поддръжка,  и в по-дългосрочен план да покажат оптимални разходи за ползване и поддръжка. 

"Сравнихме продукти от различни производители в процеса на спецификация. В крайна сметка се спряхме на Ideal Standard. Имахме предвид както качеството на услугата по време на спецификацията, така и широката гама от пдодукти, стандартите и технологиите, които те покриват, и разбира се - дизайна. Освен това вече имахме положителни впечатления от работата си с Ideal Standard при други проекти на Baum Group," отбелязва Нойман.

За баните в Courtyard - Marriott Wolfsburg, се спират на изчистените форми на умивалници Strada, смесители Tesi и същата линия тоалетна с революционната технология за измиване AquaBlade. Правоъгълната форма и тънки ръбове са добре познати и отличителни за винаги-актуалния дизайн на Strada.

Различните технологии, избрани в продуктовите линии подобряват комфорта и предоставят високо-ефективни при ползване решения. Ограничителя на топлата вода и Click технологията  намаляват консумацията на вода, а Easy-Fix системата прави тези смесители лесни и бързи за монтаж. При тоалетните AquaBlade технологията задава нови стандарти: както по отношение на визията, така и по отношение на измиването с оптимално количество вода. При AquaBlade се измива цялата видима повърхност на чинията, което прави поддържащото почистване по-лесно и пести време на персонала на хотела. 

Перфектното партньорство
 "С Courtyard - Marriott Wolfsburg, успяхме да разработим изключително атрактивна и релаксираща дестинация. Това е усещането, което искаме гостите да изпитват, без да ограничаваме техния профил", уточнява мениджъра на хотела Нойман.

Работата с Ideal Standard помогна да създадем хибридна концепция за хотела, където посрещаме както както бизнес гости, така и туристи, но всички се чувстват еднакво комфортно, а хотелът разчита на екологични и ефективни решения, които намаляват общата цена при ползване.