Нямаш регистрация?

Регистрирай се тук!

Забравена парола
Начало > The bath room > Тема на месеца > Минималистичната баня

Минималистичната баня

В настоящия проект ще разгледаме интериор на малка баня с вана в минамилистичен стил, който никога не остарява.

Комбинацията от черно и бяло в интериора е стилна, класическа, но и често пъти много претенциозна.

Черният цвят в банята е рядкост защото визуално смалява и без това малкото по площ пространство на съвременните бани.

Той обаче е един от любимите цветове в минимализма, защото прави линиите изчистени, ясни и категорични. С помощта му помещенията стават изразителни и елегантни, а контрастът с белия цвят на санитарния порцелан на Ideal Standard подчертава изчистения характер на обзавеждането. Бялото присъства и в използването на втори вид плочки, които обособяват зоната на ваната. Това от своя страна разделя помещението по функционално предназначение, а белият цвят създава усещане за простор и светлина, което в комбинация с голямото огледало, разположено срещуположно на ваната и по цялото протежение на стената, оптически разширява пространството.

Добавен е и трети материал – дърво, символ на топлина и уют. По този начин се създават различни фокусни точки в иначе изчистения дизайн на интериора.

 

Размерите на помещението са малки – 2.80х1.80 м, но абсолютно достатъчни вдясно от вратата да се разположи вградена вана с размери 80х180см. Към нея е добавен смесител за вана/душ от новата колекция Edge на Ideal Standard, която е вдъхновена от тенденциите за изчистен и олекотен дизайн в интериора и идеално се вписва в концепцията на минимализма.

В душ-системата е включен ръчен душ с тръбно окачване Idealrain EvoJET, който има три функции на работа – Rain, Drop-jet и Massage, ограничител на дебит от 8l/min, a силиконовите дюзи не задържат отлагания и мръсотия, което осигурява изключително добра хигиена.

Душ глава, монтирана към тавана за по-голямо удобство на обитателите, допълва зоната.

 

 

Останалите колекции на Ideal Standard, които са избрани за този проект, също се отличават с изчистени линии, фини ръбове и геометрични форми, които отговарят на максимата “Less is more”.

Правоъгълната мивка за монтаж върху плот и конзолната тоалетна чиния са от колекцията Strada II, характеризираща се с изтъчен минимализъм.

Mебелите са от колекция Adapto, която включва шкафове и структури за мивки, допълнителни модули, плотове в 4 цвята и аксесоари, което позволява безкрайно много конфигурации, които да допълват обзавеждането на банята по елегантен и функционален начин. В нашия случай са използвани две структури за мивки: в бял цвят и тъмно кафяво дърво, които са напълно достатъчни за разполагане на личните ви вещи върху плотовете им, тъй като в минималистичната баня комфортът и функционалността са на първо място, за сметка на излишните шкафове, уреди, етажерки, осветителни елементи, декорации и т.н.

Съвременната баня трябва да бъде функционална за използване и лесна за поддържане, особено в днешното забързано ежедневие. Именно поради този комплексен характер, минималистичният стил е напълно отговарящо решение за дизайна на съвременната баня.