Нямаш регистрация?

Регистрирай се тук!

Забравена парола
Начало > The bath room > Тема на месеца > Малка, но комфортна: идеалната баня

Малка, но комфортна: идеалната баня

Този месец ви представяме класическо разпределение на малка баня, в която спокойно се помещават всички необходими зони. Цветовата гама е в бяло, сиво и тюркоазено зелено.

Банята в съвременното жилище е малка, често пъти недостатъчна и сполучливото й обзавеждане може да се превърне в истинско приключение. Затова е добре да се доверим на опита на специалистите, архитекти и дизайнери, виртуози в придаването на уют и функционалност на пространствата. Те ловко боравят с цветове и светлина, за да увеличат площта или да внесат простор и лекота в малките пространства, но безспорен техен сътрудник са качествените и високотехнологични продукти за баня, а в това отношение портфолиото на Ideal Standard е изключително богато.

Светлите тонове, извиращи от дълбините на мрамора, дават простор и отразяват светлината по-добре и така, въпреки че естествена светлина не влиза в банята, това не се усеща. Зеленият мрамор е използван в душ зоната, както и на една от стените като главен акцент, а отражението му върху бяло-сивите стени придава интересни нюанси, в зависимост от ъгъла.

Банята е обзаведена основно с колекцията Tonic II, като елементите в душ зоната перфектно допълват цялостната визия, без да се забелязва никакво разминаване в генералната идея.

Тоалетнaта Tonic II, характерна с по-квадратиста форма, се предлага в различни разновидности. Тук е използвана конзолна с изцяло скрито прикрепване, което улеснява почистването й и изглежда по-изящна и лека. Казанчето е вградено, което всъщност предоставя поле за творчество. Именно там разполагаме ниша, която може да се оформи по хиляди начини. В случая са поставени рафтове от зелен мрамор, ефектни осветителни тела и други декоративни предмети. Нишата е облицована с големи плочи бял мрамор, което оптически дава простор на помещението, а разноцветните светлини сякаш придават нови нишки в текстурата му.

 

Зоната на душа се разполага поддушово корито от най-новата колекция UltraFlat S в сиво, което прелива в сивата стена с водонепропусклива мазилка, за да придаде дълбочина на зоната. Квадратния сифон идеално се съчетава с квадратистия дизайн на колекцията Tonic II. От тавана се спуска квадратна душ-пита със страна 40см, която придава усещане за нежен дъжд и релакс.

Зоната на умивалника, както обикневено, е най-впечатляваща. Подбрани са отново само продукти от колекцията Tonic II. Смесителят е с удължен чучур, за по-удобно измиване и цялостно ползване. Мивката е с размер 100см, което придава усещане за лукс, без да затруднява придвижването в банята. Шкафът за мивка е в цвят светло дърво и внушава топлина и уют, присъщи за други помещения от дома. Разполага с едно дълбоко чекмедже, което се отваря посредством дълга дръжка, която освен декорация има и чудесна функция: на нея могат се поставят хавлии, ако няма допълнително място за аксесоари за това.

Огледалото над мивката е голямо, което също допринася за оптичното увеличение на пространството. Кръглата му форма е в разрез с изцяло изчистения и линеен дизайн на банята, но всъщност то пасва добре и даже още повече подчертава минималистичния подход в обзавеждането.

 

Ефектен е и подът от мраморен гранитогрес, с дизайн, който създава оптическа игра за окото. Той е единствения елемент, който си позволява заигравка с формата и цвета, но това само допринася в положителен аспект за крайния ефект.

 

Малката баня може да е „трън в стъпалото“, но с правилните продукти и подход може да се превърне в неузнаваемо бижу и любимо място за почивка.