Нямаш регистрация?

Регистрирай се тук!

Забравена парола
Начало > The bath room > Тема на месеца > Луксозна баня в нощно заведение

Луксозна баня в нощно заведение

 

Фокус на тема на месеца през март ще бъде банята в заведение, и по-конкретно в нощно заведение. Тук атмосферата е много различна от тази, която търсим вкъщи, затова и подходът в обзавеждането на такова пространство е индивидуален. 

 

В процеса на решаване на една обществена тоалетна има много въпроси и тънкости за съобразяване, както от архитектурна гледна точка, така и от чисто психологическа. Първият въпрос, който си задаваме е: трябва ли мъжките и женските тоалетни да бъдат строго разделени?

В проекта, който разглеждаме, е възможно да се влиза от две различни врати; така е решена и зоната с тоалетните кабинки –  отделно за жени и за мъже.

 

От друга страна зоната на умивалниците и огледалата, както и кът за сядане, са общи. Интересното в това решение е, че зоните се обособяват като отделни посредством интериора, без между тях да има реална физическа преграда. Огледалата, които се спускат от тавана, висят изящно над мивките – купи, които са разлопожени шахматно и по този начин създават усещането за уединение и неприкосновеност, но без да изключват присъствието на други хора от другата страна на плота. 

 

 

Уникалният дизайн, подходящото осветление и безупречните в технологично и естетическо отношение продукти допринасят за постигането на усещане за лукс в интериора, който предразполага посетителите в минутите за освежаване. 

Най-ценният акцент са изключително тънкостенните (а в същото време изключително здрави!) мивки от колекция Ipalyss, поставени върху мраморен плот, който още повече подчертава изящната им линия. По повърхността на плота са изградени ниши, които предоставят удобно място за оставяне на чанта в "женската" зона на тоалетната.
Като допълнение са избрани стоящите смесители с удължено тяло от колекция Melange, които се съчетават чудесно с цялостното усещане за лекота, което се цели.

 

 

 

Тоалетните кабини са завършени с принт от творбите на графични артисти, които придават уникалност и характер на всяка една врата, което внася разнообразие и изтънчена естетика. Стените между кабинките са облицовани с черен мрамор, който подчертава контраста, подсилва ефекта на рисунките и допълнително затъмнява пространството вътре, правейки го още по-интимно.

Залагаме на конзолни тоалетни чинии от най-новата колекция Strada II, която също се характеризира с тънки линии и минималистичен дизайн. 

Тази компилация прави мястото уникално, а не е мит максимата, че ако в едно заведение тоалетната е хубава, чиста и приветлива, то и заведението е добро!