Нямаш регистрация?

Регистрирай се тук!

Забравена парола
Начало > The bath room > Тема на месеца > Луксозна баня с връзка с природата

Луксозна баня с връзка с природата

Луксозните бани изискват същото правилно зониране и разпределение на обзавеждането, както и останалите стаи в дома ни. Най-важното е да се намери балансирано и хармонично съчетание, чрез използване на правилните мебели и материали.

В настоящият проект ще разгледаме едно по-смело решение за луксозна баня, която има достатъчно пространство, за да се пресъздаде релакс-усещането за пълноценно СПА-преживяване в комфортното пространство на дома. Тук стартира и завършва денят ни, поради което си заслужава да подходим с особено внимание.

Основен акцент в проекта е комбинацията от материали и цветове, които допълват санитарната керамика на Ideal Standard. Колекция Ipalyss вече е с 12 актуални цвята, които, както в нашия случай, могат да бъдат вдъхновение за дизайна на цялата баня. Избрали сме правоъгълна мивка 65 cm с ултратънки стени за монтаж върху плот в цвят нар, който присъства и в други детайли на банята като: рамката, ограждаща огледалото; нишите в тавана, в които са поставени осветителните тела; плочките около ваната и душ зоната; някои от аксесоарите; интериорната врата. Този цвят обаче е доминиращ в зоната на конзолните тоалетна чиния и биде от колекция Strada II, което цели визуалното им отделяне от останалото пространство. Допълнителен ефект на зониране придава и вграденото LED осветление. 

 

Избраната схемата за комбинация на цветовете е т.нар. допълваща, и именно затова вторият цвят, който заема главна роля в проекта, е светло-тюркоазено. Той се забелязва в плочките, които обхващат стената, разделяща зоната за умивалник и душ зоната. Допълващите се цветове (известни още като контрастиращи) се намират един срещу друг в колелото на цветовете, а комбинацията от тях създава ярък и енергизиращ ефект. За да се смекчи този ефект завършваме цветовото съчетание с две бели структури за мивки Adapto, бял таван, сив под от микроцимент и, разбира се, бялата санитарна керамика на Ideal Standard. Микроциментът е материал, който е изключително подходящ за мокри помещения, защото има 100% водонепропускливост, нанася се без фуги, които да задържат мръсотия и е подходящ за подово отопление – един важен елемент при луксозните бани. 

Основната роля при създаването на усещане за СПА в дома играе самото обзавеждане. Под душа или във ваната – имаме възможност да се отпуснем и поне за кратко да се откъснем от напрегнатото ежедневие. Една истински луксозна баня не може да се лиши от нито един от двата елемента, а при наличието на визуална връзка с външния свят е най-подходящо да се разположат директно срещу нея.

Душ зоната се състои от бяло ултратънко поддушово корито Ultra Flat S с най-висок клас нехлъзгаща се повърхност class C и вградена душ система. Квадратната душ глава Idealrain Luxe с размери 400х400 мм, монтирана към тавана, осигурява концентрирана струя вода в една точка, което държи топлината върху цялото тяло и създава една страхотна релаксираща среда. Тя има ограничител на дебит на вода от 12 l/min, който осигурява умно пестене на вода, без да компрометира удоволствието на потребителя. В душ-системата е включен ръчен душ с окачалка Idealrain EvoJET, който има три режима на разпръскване на водната струя, включително функция Drop Jet, която създава уникално големи и меки капчици вода, наподобяващи мъгла. Ръчният душ е със силиконовите дюзи, които не задържат отлагания и мръсотия, и така осигуряват изключително добра хигиена.

Всички вградените смесители към душ зоната, умивалника и ваната са от колекция Melange, която се характеризира с перфектен дизайн и съвършена елегантност, абсолютно подходящи за една луксозна баня. За завършек на обзавеждането е избрана вана за вграждане Hotline New с максимални размери от 1800х800 мм. Вградената в пода вана е нестандартно, но стилно решение, което освен това осигурява високо ниво на хигиена, тъй като се елиминират излишните плоскости, върху които да се събират прах и мръсотия.

Даденото помещение се намира на приземен етаж в еднофамилна жилищна сграда, което ни дава възможност да обособим малка част от двора за лично пространство към банята. Връзката с природата допринася към усещането за спокойствие и релакс, затова тя присъства и в интериора на банята чрез голяма зелена стена, намираща се срещуположно на ваната. 

Атмосферата в банята е от изключително значение - това е едно от местата в дома ни, където може да релаксираме истински, затова трябва да се постараем да отговаря на личните ни предпочитания, но и да бъде функционално, чисто и с ниски разходи на вода.