Нямаш регистрация?

Регистрирай се тук!

Забравена парола
Начало > The bath room > Тема на месеца > Хотели Leonardo в Мюнхен избраха Ideal Standard

Хотели Leonardo в Мюнхен избраха Ideal Standard

Ideal Standard е с над 100 години опит, който определя стандартите в санитарната индустрия и основни технологични иновации - една от причините да бъде избран за партньор, който да допринесе за комфорта в баните на хотел Leonardo в Мюнхен (Юг).

Следвайки мотото ”Feeling Good” („Чувствам се добре“), хотелите „Leonardo“ са си поставили за цел 100% удовлетвореност на своите гости. Отвореният през 2016 год. хотел Leonardo в гр. Мюнхен (юг), дава възможност на местната атмосфера на баварския метрополит да блести в отличителна дизайнерска идентичност. Банята също е фактор за комфорт. Тук технологиите и характеристиките на продуктите на Ideal Standard обслужват както изискванията за комфорт, така и тези за икономичност и ефективна употреба.

 

Един от най-новите хотели Leonardo в Мюнхен

Мюнхен е нещо като „Леонардо Сити“: освен хотел Леонардо Мюнхен Изток, който отвори врати през 2017 г., хотел „Леонардо Мюнхен Юг“ е деветата сграда и един от най-младите хотели на Леонардо в Мюнхен. Със своите 159 стаи –комфорт и стил, той не се ограничава само с туристи като потенциални клиенти. С площ от 247 м² конферентно пространство, този хотел предлага и място, подходящо за бизнес гости. „Трите заседателни зали са разположени на петия етаж. Най-голямата стая е остъклена от двете страни. Около нея има тераса, която е достъпна от конферентната зала, а също и от фоайето. Гостите могат да се насладят на панорамна гледка над Мюнхен чак до Алпите “, казва генералният мениджър Яколиен Бенес.

 

Топъл и автентичен, но свеж и модерен в същото време

Интериорният дизайнер Андреас Нойдам, който проектира всички хотели във веригата Leonardo, разкрива връзката с местоположението на хотела: „Мюнхен очарова със свой специфичен начин. Рядко един голям град е толкова топъл и автентичен, но в същото време свеж и модерен. За мен беше важно да предам това усещане в хотела. Непрекъснатата стъклена предна част и нашата индивидуална концепция за осветление във входната зона осигуряват светъл и приятен прием.  Пастелни нюанси подчертават топлината и сърдечността, присъщи на Мюнхен“, казва Нойдам, обяснявайки дизайн - концепцията на откритото фоайе. То предлага атмосферата на всекидневна и създава плавен преход към бара и ресторанта.

„Андреас Нойдам винаги успява да създаде красив дизайн, който е модерен, но независим от бързо отминавашите тенденциите. Изборът на материали и продукти повлиява значително живота на интериора, както и разходите за почистване и поддръжка.  Следователно, разбира се, задачата на интериорния дизайнер е да гарантира, че дизайнът е практичен в ежедневните ни дейности", казва Яколиен Бенес.
Банята е изправена пред специфични предизвикателства. Например, в Мюнхен водата е много твърдата и изисква подбор на продукти, върху които водните пръски не оставят лесно варовити следи, така че почистването да бъде улеснено.

„Като цяло в банята обръщаме внимание на детайли като солидни рафтове на стената и окачалки за кърпи, които гостите биха искали да имат извън душа. Що се отнася до зоната на умивалника, важно е фитингите да се монтират правилно на умивалника", обяснява Яколиен Бенес. „Някои гости са свикнали да вдигат ръкохватката на смесителя до край, затова ограничителите на температурата в смесителите и термостатните душове на Ideal Standard предпазват от изгаряне и намаляват консумацията на енергия."

 

Ергономичен и лесен за поддръжка продуктов дизайн

Ideal Standard отговаря на изискванията на хотели Леонардо в Мюнхен с идентична компилация от следните продукти: комплект четки, закачалки за кърпа, поставки за тоалетна хартия и ъглови сапуниерки от серията аксесоари IOM. Strada пиедесталът се вписва универсално в голямото разнообразие от индивидуални дизайнерски концепции. Тук тя е хармонично комбинирана с колкецията смесители  Mara. Техният вътрешен регулатор на струята е иновация, която намалява отлаганията на варовик. Изчистеният дизайн на чучура го прави лесен за почистване. Ограничителят на топлата вода предотвартява изгарянето. Това важи и за темростатните смесители за душ Ceratherm, които са с изчистен дизайн, проектиран за оптимална чистота и хигиена, без ъгли в които да се задържа мръсотия. Анти-калк затварящ механизъм (p-tech) увеличава експлоатационния им живот. Ceratherm е в комнбинация с душ системата Idealrain: с 3 функции и лесно превключване между различните струи. Функцията Eco-Stop намалява консумацията на вода с до 50%, а гумените дюзи ограничават натрупването на варовика и спомагат лесното им почистване.

Основен опит от бизнес практиката

Продуктите на Ideal Standard се използват в концепцията за баня на хотел Leonardo благодарение и на препоръката на Андреас Нойдам: „Когато планираме, ние не се водим сляпо от марката. Но спецификацията, качеството на производство, технологията, надеждността и дългосрочната търговска наличност са сред факторите, които вземаме под внимание, и на които можем да разчитаме в лицето на Ideal Standard. В допълнение, хареса ни дизайнът на моделите и съответните колекции. Така че Ideal Standard е сред най-предпочитаните за нас марки", казва Нойдам, подчертавайки: "Каква полза е най-красивият дизайн или най-добрата функционалност, ако хотелът не може да си възвърне инвестицията в дългосрочен план? Обединяването на тези аспекти е кредото на нашата компания."

И генералният мениджър Бенес е убеден: "Неща като TV с плосък екран и WLAN  се използват също от гостите в домовете им. Междувременно изискванията към един хотел сега са много високи. Тук гостът очаква нещо специално. Той обръща все повече внимание на детайлите на оборудването и ще преценява хотела по неговата добавена стойност.“