Нямаш регистрация?

Регистрирай се тук!

Забравена парола
Начало > The bath room > Тема на месеца > Екзотичен полъх, който превръща малката баня в луксозно бижу

Екзотичен полъх, който превръща малката баня в луксозно бижу

Тема на месеца за пореден път ще бъде малката баня и тънкостите в качествените решения за нейното обзавеждане. Тъй като масовия случай при жилищните сгради е баните да варират в диапазона 3-5 кв.м, то за всички дизайнери и архитекти е истинско предизвикателство да намерят най-удачното и функционално разпределение, което от една страна да удовлетворява всички желания на клиента, а от друга да дава възможност за здравословно и пълноценно използване на помещението. Изпитаните похвати, които дават безупречен резултат са, разбира се, играта с цветовете – за предпочитане е те да са светли, правилното осветяване – то може да бъде топло, студено или неутрално, но не на последно място правилния подбор на мебели и продукти за баня, които освен да дават лукс допринасят и за качественото оползотворяване на пространствата.

Дизайнът, който ви представяме е вдъхновен от италианския каменен град – Матера. Изграден изцяло от камък, даже частично вдълбан в скалите, Матера е една нестандартна туристическа дестинация, която освен това предоставя на гостите на града незабравимо и луксозно преживяване. Инспирирани от това чувство на спокойствие и хармония, което лъха по уличките на малкото южноиталиаснко градче, създадохме този дизайн, изпълнен с нестандартни материали за баня, където продуктите на Ideal Standard са черешката на тортата – бляскавият акцент, който превръща една баня в истинско бижу.

За да се достигне едно усещане за удобство и уют, което не е така присъщо за мокрите помещения в този проект е използвана водоустойчива мазилка за стените, която е гладка и изключително приятна на допир. Тя може да бъде изпълнена с различни финиши, за да придаде характер и уникалност на помещението. Зоната на душа е решена като цветови акцент на стените и е изпълнена с едромащабни плочи гранитогрес, напомнящи на шлайфан бетон, които оптически дават още повече простор.

Поддушовото корито е от серията Connect Air, която със своята изящна линия пасва на широка гама от стилове.

Душът е изключително деликатен и ненатрапващ се – използвана е вградена душ пита 300 мм, спускаща се от тавана от серията IdealRain Soft. Смесителите както за душа, така и за мивката са от ултра изисканата и нежна колекция Melange – придаващи цялостна завършеност на проекта.

 

От същата колекция са и мивката и шкафът с ширина 100 см, които перфектно пасват на цялостното решение и са удобни за прибирането на всички нужни вещи, за които никога няма достатъчно място. Широкия борд на мивката играе ролята на своеобразен плот за подреждане на козметика и декорация.

 

Друг любим акцент, това е конзолната тоалетна, която освен, че е изключително лесно почистваема, заради плавните извивки на формара си е и хит в новата колекция Esedra, която съчетава винтидж визия, технологичност – AquaBlade технология за почистване, и икономичност. Тъй като е вградена посредстом универсалната система за вграждане, това дава възможност за оформянето на ниша над нея, която е перфектното място за декориране или съхранение на вещи. В нашия случай тя е решена с екзотични висящи лампи от Мароко, които разпръскват мека светлина и придават уникален характер на зоната.

Всички елементи се допълват взаимно, за да внушат хармония и спокойствие на ползвателите на банята и да ги пренесат в състояние на пълен релакс и удоволствие от почивката.