Нямаш регистрация?

Регистрирай се тук!

Забравена парола
Начало > Баня на годината > Конкурсът до сега
29.03.2012

Баня на годината 2011

Споделяне във Facebook

Пет награди, при очаквани само три приза, бяха връчени на финала на осмото издание на ежегодния конкурс Ideal Standard Баня на годината 2011

Събитието се проведе на 29 март 2012г. под мотото „Еволюция на банята, вдъхновена от реалния живот”

Пет награди, при очаквани само три приза, бяха връчени на финала на осмото издание на ежегодния конкурс Ideal Standard Баня на годината 2011.

Две първи награди бяха присъдени в категория Solutions–на Десислава Средкова за проекта Smallust и на Виолета Шатова за проекта Natural.

Арх. Албена Александрова връчва две първи награди в категория Solutions

Арх. Албена Александрова връчва две първи награди в категория Solutions

В категория Experience беше връчена поощрителна награда на проекта Утопия, създаден от Мариела и Стефан Иванови.

Симеон Колев от БГ Рaдио връчва приз Ideal Standard Баня на медиите 2011

Симеон Колев от БГ Рaдио връчва приз Ideal Standard Баня на медиите 2011

Двамата дизайнери грабнаха и още един, пазен до последно в тайна приз – “Баня на медиите 2011”.

Призът “Баня на публиката 2011” взе Кирил Станев от студио V7bg, чийто проект „Моята баня е моят храм” спечели любовта на публиката, гласувала онлайн на официалния уебсайт на конкурса.

Никки Канделеро връчва награда Ideal Standard Баня на публиката 2011

Никки Канделеро връчва награда Ideal Standard Баня на публиката 2011

Авторите на 10-те номинирани проекти представиха и защитиха идеите си пред професионалното жури на 29 март 2012г. в „Червената къща” в София в присъствието на професионалисти дизайнери и архитекти, студенти по архитектура и дизайн, приложни изкуства, медии, представители и партньори на „Идеал Стандарт – Видима” АД.

Обща снимка на наминирани и жури на конкурс Ideal Standard Баня на годината 2011

Обща снимка на наминирани и жури на конкурс Ideal Standard Баня на годината 2011

Събитието, проведено мод мотото „Еволюция на банята, вдъхновена от реалния живот”, постави във фокуса си върховия дизайн, иновациите и функцията, свързана със задоволяването на специфични потребности, вдъхновени от реалния живот – мотото на марката Ideal Standard, което номинираните в конкурса дизайнери и архитекти превъплатиха в интригуващи проекти на бани.

Професионалното жури на конкурса, което отличи призьори в двете категории -  Experience и Solutions,тази година работи под председателството на арх. Иван Александров и в състав от изтъкнати интериорни дизайнери: арх. Албена  Владимирова-Андреева, Никки Канделеро и Владислав Василев. Компанията, организатор на конкурса, „Идеал Стандарт – Видима” АД беше представена в журито от Христо Караиванов – Директор Маркетинг и продажби и Лазар Лазаров – Търговски директор, Клъстър България на Идеал Стандарт Интернешънъл. Арх. Пенка Станчева участва в събитието чрез видео-обръщение към колегите си и гостите на събитието.

Призът “Баня на медиите 2011”беше определен от вота на представители на различни медии, които отразяват темите за тенденции в дизайна на обзавеждане на баня и бизнес сектора на санитарното производство. Наградата на публиката беше определена от гласуването на онлайн потребителите насайта на конкурса www.banianagodinata.com. Сред участвалите в онлайнгласуването чрез жребий ще бъдат определени 20 участника, които ще получат награди от Ideal Standard.Имената на победителите ще бъдат обявени до 9 април 2012г.

Номинираните проекти се състезаваха в две конкурсни категории - Experience (баня с размер до 12 кв.м. ) и Solutions (баня с размер до 6  кв.м.). Двете победителки в категорията Solutionsполучиха приза „Ideal Standard Баня на годината 2011” и бяха наградени с посещение на изложението „100% Design” в Лондон, най-голямото изложение за интериор и архитектура във Великобритания. Отличените с поощрителна награда в категорията Experienceи с призa“Ideal Standard Баня на публиката 2011”бяха наградени с уикенд за двама в луксозен SPAхотел в България.Всички номинирани участници получиха почетни грамоти за достойно участие и награди.